Saturday, 8 November 2014

TESTIMONI HAID TIDAK TERATUR - PIL MAHARANI MEMBANTU

ini adalah TESTIMONI terkini (8 Nov 2014!)
Bukan testimoni recycle..
Sebelum saya terangkan bagaimana pil MAHARANI dapat membantu wanita yang mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, pertamanya kita perlu tahu PUNCA terjadinya masalah kitaran haid tidak teratur..mengetahui punca adalah penting kerana kita tidak mahu merawat simptom..kita mahu merawat puncanya..jika merawat simptom, makan produk apa pun, mahal macam mana pun, masalah tidak akan selesai..

Apa yang perlu dirisaukan dengan masalah kitaran haid tidak teratur???

Ia berkait rapat dengan KESUBURAN..setiap wanita pasti mengimpikan untuk menjadi seorang isteri seterusnya menjadi seorang ibu..masalah kitaran haid tidak teratur adalah petanda tidak subur dan mengakibatkan sukar untuk mendapatkan anak..jadi amat penting bagi seorang wanita untuk memastikan kesuburanya..

Menurut Pakar Perunding Perbidanan & Sakit Puan dan Rawatan Kesuburan, Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI), Dr Adilah Ahmat, kitaran haid dipengaruhi hormon kewanitaan, iaitu estrogen dan progesteron iaitu proses penyediaan lapisan endometrium (lapisan paling dalam uterus) untuk kehamilan..jika kehamilan tidak berlaku, dinding ini akan runtuh dan dibuang sebagai haid..kitaran haid berlaku pada purata 28 hari atau 26 hingga 35 hari.
Ramai menyangka haid yang jarang berlaku disebabkan saluran fallopio tersumbat..sebenarnya masalah ini berkait rapat dengan hormon, bukan struktur laluan haid..

Sekarang kita sudah tahu punca sebenar kepada masalah kitaran haid tidak teratur..justeru, untuk menyelesaikan masalah tersebut, hormon perlulah distabilkan.

MAHARANI BERFUNGSI MENSTABILKAN HORMON WANITA

MAHARANI diperbuat daripada gabungan 16 jenis ramuan iaitu ayam hitam halal(Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin..
www.halal.gov.my
Secara ringkas, MAHARANI berfungsi:

1) Melancarkan peredaran darah, menstabilkan hormon dan menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.
2) Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
3) Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita

4) Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan, menyerlahkan wajah berseri dan awet muda..merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.

5) kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.

6) merupakan 'ubat seks' untuk wanita, kenikmatan luar biasa kepada kedua belah pihak..(menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat, sehingga suami boleh teringat-ingat sang isteri)

7) Bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit..


ITULAH RAHSIA BAGAIMANA MAHARANI SANGAT BERKESAN DALAM MENGATASI MASALAH HAID TIDAK TERATUR

RM95 sekotak (6 bebola putih) termasuk pos..
(Jamu MAHARANI disalut dengan lilin (bola putih) untuk mengelakkan jamu dari dimasuki angin..bukti penjagaan kualiti jamu ini sangat dititik beratkan)

COD RM88 sahaja
- sekitar Shah Alam/Klang/Banting/Putrajaya

Hubungi agent berhampira dengan anda untuk pembelian:
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Ganglia Genghis: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana Naana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Waina Bahrom:019-3305194 (Petaling Jaya/Damansara)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann Dps:016-7605953 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting

Monday, 1 September 2014

BIO SELEZA - FEMININE PAD (TUALA WANITA)

PRODUK BARU KELUARAN HAI O - BIO SELEZA!!!
KATAKAN TIDAK KEPADA:
  • keputihan, kekuningan, kehijauan!
  • haid tak stabil
  • vagina gatal2 & berbau 
  • masalah hormon, sukar hamil
  • pening, kurang tenaga ketika haid
  • pad BOCOR
     
-----------------------------------
BIOSELEZA vs. PAD LAIN

-----------------------------------

  • Diperbuat daripada 100% kapas
  • Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
  • Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid
  • Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah
[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]
---------------------------------
SESUAI UNTUK SIAPA?

---------------------------------
Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR
Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'kool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migrain
-koyok utk melegakan kesakitan sementara

---------------------------------------
CIRI-CIRI UNIK BIO SELEZA
---------------------------------------
--------------------------------
PRODUK BIO SELEZA
--------------------------------
------------------------------
HARGA BIO SELEZA
------------------------------
MIXED SET
Retail Price:  RM131.00 (tidak termasuk postage)
1 EXTRA LONG 330mm (8 pad/pek)
NIGHT SAFE 290mm (8 pad/pek)
DAY SAFE 245mm (10 pad/pek)
2 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)

PANTYLINER SET
Retail Price:  RM138.00 (tidak termasuk postage)
6 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)


LOOSE ITEM
PANTYLINER atau mana-mana PAD (DAY SAFE/NIGHT SAFE/EXTRA LONG)
RM30.00 (termasuk postage)

Hubungi kami untuk keterangan lanjut/diskaun:
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar dan kawasan sekitar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Sall:  019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Ila:  012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)
Yann:  016-7605953 (Kulai/Johor)

Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Jue:  018-2700326 (Seremban)

Haslina:  010-4009492 (Senawang)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)

Monday, 11 August 2014

UBAT GIGI GARAM BULUH MARINE ESSENCE - GIGI, GUSI DAN MULUT LEBIH SIHAT

Saya dah lama dah guna ubat gigi garam buluh marine essence ni..untuk dapatkan testimoni daripada diri sendiri, kena guna untuk beberapa ketika..dah nampak perubahan baru lah boleh promote kan..
Kesan awal yang saya dapat rasa ialah mulut rasa bersih..lidah takde rasa kelat semacam..klu bangun pagi, mulut tak berbau..takde bau air liur basi..lama kelamaan, saya perasan gusi dah tak berdarah lagi..klu guna ubat gigi jenama C dlu, gusi berdarah tak hengat..memang lah tak sakit..tapi, kalau masalah gusi berdarah tidak dibendung, in sha Allah umur 50an gonggak..hahaha..

Semalam (11/8/2014) saya ada maternity check up..selain buat pemeriksaan tekanan darah, HB dan urine, kena cek gigi..
Masa pregnancy anak pertama, karang gigi banyak giler smpi kne buang..gusi berdarah-darah lah jadinya..sakit dah tentu..haiyoooo..masa pregnancy kedua, tak buat pemeriksaan gigi..takut kne buang karang gigi lagi..sakit tu yang tak tahan..
3rd pregnancy tak boleh nak elak pulak..wajib cek gigi..berdebar-debar..takuttttt..
sekali tu doktor bagi komen:

"ok, gigi bersih, gusi cantik cuma ada karang gigi sikit-sikit kat gigi belah bawah.."

wahhhhh..sukaaaaa!!!best lah ubat gigi marine essence ni!!!doktor kata gigi saya BERSIH!!!gusi CANTIK!!!

Ubat gigi marine essence ni:
♡ tanpa fluorida
♡ tanpa gula
♡ mengandungi garam buluh
♡ anti bakteria
♡ kurang buih
♡ tidak pedas
♡ mengandungi Xylitol & pheno-SFE

Sesuai digunakan oleh semua peringkat umur..kanak-kanak boleh guna sebab tak pedas..ada rasa masin-masin tetapi tidak kuat..jangan risau, ubat gigi warna putih :)

Ubat gigi marine essence sesuai untuk menyelesaikan masalah:
♡ gusi berdarah
♡ bau mulut
♡ ulser dalam mulut

100 gram - RM23.00 termasuk postage

boleh tahan lebih daripada sebulan..sebab pakai sikit je..

guna lebih kurang suku berus macam dalam gambar..


Hubungi

010-513 6306


untuk pembelian

www.facebook.com/efsohobiz

Friday, 16 May 2014

Sampul Duit Raya PERCUMA!!!

Nak sampul duit raya ini secara PERCUMA?



Dapatkan sampul duit raya eksklusif daripada Elegante Fatale SOHOBiz

Sertai kempen 'Like and Shop' kami dan dapatkan sampul duit raya daripada kami secara percuma.

Caranya mudah sahaja:
1) 'Like' page Elegante Fatale SOHOBiz di facebook (www.facebook.com/efsohobiz); dan
2) Buat pembelian minima RM35 dalam satu resit

Pembelian boleh dibuat dengan mana-mana agent EF diseluruh Malaysia!!!


(Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Zura:  010-5136306

(KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Ajib:  016-2562532 



Sarawak

Siti: 016-8702048 
(Kuching, Sarawak)

Sabah
Jaja: 016-8702045 
(Kota Kinabalu, Sabah)



Sheena:016-8297972 
(Sabah)

Ahlia: 010-7998296 
(Kuala Penyu, Sabah)

Lembah Klang
Azera: 012-3066489 
(Shah Alam)


Waina: 019-3305194 

(Damansara/Petaling Jaya)

Zana: 013-3059549 
(Klang/Banting)

Sall RozaiReen:019-6979239

(Klang/Banting/Putrajaya)

Perak

Izu: 0123574732 

(Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Negeri Sembilan
Rose: 012-4655975 
(Seremban)



Erny: 018-3139735
(Seremban)



Jue Jehor:  018-2700326
(Seremban)

Haslina: 010-4009492
(Senawang)

Terengganu

Hasma: 019-9178408 

(Kuala Terengganu)

Johor
Yann Dps:  016-7605953
(Kulai)



Kempen bermula 1 Jun sehingga 31 Julai 2014

Hebahkan berita baik ini kepada semua!!!



Friday, 18 April 2014

YAKINLAH DENGAN REZEKI ALLAH

Dah lama saya nak tulis entri ni..tapi, setiap kali nak siapkan entri ni, macam tak feel nak siapkan..simpan dalam draf berkurun lama..paling sadis, dapatlah 1 perenggan..but this time around, nak tulis kasi habis..sebelum tuan/puan teruskan membaca entri ini, istighfar dulu..bersihkan kolam hati..supaya apa yang dibaca diterima dengan hati terbuka dan seterusnya muhasarawak kan diri..baca dengan positif, dapatlah hasil positif..klu baca nak berkelahi, bring it on sista!!!

entri ni macam nak smash orang pun ada sebenarnya..tapi saya lebih suka guna perkataan 'tegur'..ya, saya nak tegur semua orang yang membuat perniagaan sealiran, seangkatan dengan saya..samada offline atau online..teguran kali ni memang panas berapi juga..sama panas nya dengan orang yang mencetuskan kemarahan kami..

ikut kan hati nak jer saya tampal muka suria menerangi cahaya tu kat sini..dan semua tomahan dan fitnah yang dia buat..tapi saya tak gamak pulak nak mengaibkan dia..kalau saya buat macam tu, maka standard saya dengan dia sama!3rd class..maaf, saya terkasar bahasa..

apa pun perniagaan yang kita ceburi, waima jual sebatang pen pun, perlu ada adap dan etika..alhamdulillah, dah 4 tahun saya buat bisnes ni, syarikat tak pernah buat kelas yang memburuk-burukan produk orang..syarikat tak pernah upah model pakai produk orang dan compare dengan produk keluaran syarikat dengan niat jahat memfitnah secara sembunyi2 atau pun terang-terangan..dan setahu saya, jarang agent memburuk2 kan produk orang lain untuk melariskan produk jualan..kalau ada pun, kes2 terpencil..TAPI, ni nak bagitau, agent2 produk yang satu ni, dari dulu, kini dan selamanya, suka memburuk-buruk kan produk orang, kata mudah suka buat FITNAH semata-mata nak melariskan produk dia..

walaupun hamba Allah ni tak sebut jenama barang, tapi jelas dia merujuk kepada jenama apa..sangat jelas..mungkin dia ni lupa bahawa produk yang saya jual ini telah bertapak di Malaysia 20 tahun dan diiktiraf oleh 60 buah negara..dia lupa yang perbuatan dia boleh dilaporkan kepada pihak berkuasa dan boleh didakwa..saya bersangka baik..mungkin agent ini tidak dididik dengan baik oleh syarikat dia..mcm saya sebut tadi, syarikat ni, modus operandi dia, dari dulu lagi memfitnah produk orang lain..itu sebab sampai sekarang produk dia tak boleh saing dengan produk yang saya jual..

apa lah yang saya mengarut2 ni eh..tak paham cerita?al-kisah, hamba Allah ini memburuk-buruk kan korset PREMIUM BEAUTIFUL..macam2 dia kata..hemokkk..galak sungguh aihhh..kalau dia cakap perkara yang benar tak apa..memang dia ni dasar tak takut api neraka..sewenang-wenangnya dia memfitnah..hey kamu, kamu dan kamu yang mungkin entri ni terkena pada batang hidung kamu, ini jawapan balas saya kepada FITNAH yang kamu buat..

1) kamu FITNAH mengatakan korset hitam (PB lahtu..apa lagi) tidak selesa dipakai dan kamu tunjuk model betapa 'ketatnya' PB sampai susah nak bernafas dan sampai tersembul2 lemak..dan memberikan imej bahawa PB memang terlalu menyeksakan..astarghfirullah..geleng kepala saya bila tengok gambar yang awak tunjuk tu..mcm nilah, pakai korset apa pun, yang 3 pieces ke, 5 pieces ke, yang mcm jumpsuit ke, apa pun, korset mestilah dipakai SELESA..yang membeza kan satu jenama kepada jenama yang lain adalah KUALITI dan after sale service..zaman2 penjajah dlu je diorg pakai korset ketat2..zaman sekarang takde dah aihhh..jadi, bila awk fitnah PB mcm tu, saya rasa, saya bertanggungjawab untuk betulkan apa yang awak bohong tu..jadi, hentikan fitnah yang awk sebar tu..tak takut dosa ke?saya nak fitnah korset awak pun boleh tau..sy cari korset saiz paling kecik dan pakaikan kat orang paling gemok..supaya dapat efek lemak tersembul dan tak bernapas tu..senangkan nak buruk kan produk awak?

2) kamu FITNAH lagi kononya susah nak ikat tali..haa??ikat tali??ya Allah..memang kamu tak tahu apa itu PREMIUM BEAUTIFUL..kesian betul lah kamu ni..tali waist nipper tu tinggal tarik je..tak payah kamu susah2 nak sulam2, nak ikat macam tali kasut tu..tak payah..tali tu pun memang tak boleh cabut..tujuan tali itu ada pada waist nipper adalah untuk memudahkan pemakai untuk adjust..nak ketat atau nak longgar..PB sangat memahami keperluan wanita..bila hormon wanita tak stabil, ada wanita perutnya boncit mcm ada gas/angin..so, waist nipper boleh dilonggarkan dengan mengalihkan cangkuk waist nipper atau longgarkan talinya..yelah..saya tak salahkan kamu..sebab kamu tak pakai PB..jadi kamu tak tahu betapa mudahnya pakai PB..nampak tali jer dah kata susah nak pakai..hakikatnya, tali tu lah yang seksi..ramai suami mengakui, waist nipper yang dikenakan oleh isteri buat pinggang isteri ramping dan tali yang dilihat dari belakang sangat seksi..buat cik abg gewrammmmmsss..hehehe

3) kamu libatkan susahnya pakai PB dengan kain pelikat..ok..this make me laugh..hahahaha..Allah..dah takde modal nak kutuk produk orang, kain pelikat pun jadi mangsa..setahu saya, nak pakai pakaian dalam apa pun, mesti berkemban..waima pakai baju dalam biasa..selain menutup aurat sebelum memakai pakaian dalam, berkemban membantu wanita untuk pusingkan pakaian dalam (especially wanita yang mencangkuk baju dalam dari depan)..aku tak tau pulak korset ko kne pakai secara berbogel kan..ekekeke..tak malu betul..kain pelikat/kain batik tak jadi isu sebenarnya..kain pelikat/kain batik digunakan untuk berkemban..untuk memudahkan memakai longbra PB..klu pakai terus, nanti susah nak pusingkan..sakit kne kulit..even pakai bra biasa, especially yang ada besi tu, klu pusingkan direct kne kulit, sakit..so, berkembanlah..pakai atas kain kemban mudah nak pusing..itu je..takde isu ketat lah..takde sape aihh suh pakai bra atau korset ketat2..haihhh..

4) seterusnya kamu FITNAH kata korset PB menyiksakan pakai hari2 dan korset kamu tak perlu pakai hari2..pakai bila perlu sahaja..ok..kat sini je kita boleh nilai sendiri dimana PB adalah korset unik bukan untuk tujuan KECANTIKAN sahaja..malah untuk KESIHATAN..ya, PB direka untuk 30% kecantikan 70% kesihatan..sebab kesihatan lebih penting dari kecantikan..bila sihat, cantik akan datang dengan sendiri..bila kamu fitnah mcm ni, kamu buka pekung kekurangan produk kamu sendri..korset kamu untuk cantik sahaja..bayar mahal2 untuk cantik sahaja???owhhh my..saya tak tau lah kalau kamu jaga kesihatan kamu bila perlu sahaja..tapi kami yang pakai PB jaga kesihatan hari2..untuk membentuk semula kontor badan atau menyelesaikan masalah sakit belakang, PB sesuai dipakai setiap hari..selesa..lebih 8 jam pakai pun tak terasa..unless kalau kamu pakai korset dengan cara yang salah (cara yang cuba difitnah oleh hamba Allah ni) pakai 5 minit dah rasa nak buka..badan kita ni macam bunga dalam pasu..bila hari2 pakai PB, badan akan terbentuk mengikut 'acuan' yang kita pasangkan pada badan..ramping, melentik habis..kalau pakai korset untuk masa2 tertentu, bila masanya nak ramping???bila masanya nak dapat badan yang cantik..bunga yang lama dalam pasu, pasu pecah, tanah masih keras, cantik terbentuk ikut bentuk pasu..klu tak pakai secara konsisten, pakai bila perlu, itu yang badan tak terbentuk langsung..gelebeh je..bila pakai korset je lah cantik..bukak korset tengok???wahaaahahaha..suami lari dik..ekeke..tak macam pemakai PB..pakai korset cantik, bila buka korset pun cantik..maintain ramping u...awwww..


5) cubaan memfitnah seterusnya bab alter..yelah..korset dia boleh alter2..caj RM10 jer setiap kali nak alter..betul, PB tak boleh di alter..tapi bukan bermaksud tak boleh alter kne redha ketat..PB ada 3 pieces sahaja..biasanya, wanita akan ada masalah kegemukkan di perut dan biasanya long girdle yang akan ketat dulu..bila ketat, tak boleh sarung, pakai lah waist nipper..waist nipper akan membantu pemakai untuk dapat bentuk badan yang lebih ramping..walaupun pakai waist nipper sahaja, wanita boleh shape balik badan sementara long girdle untuk muat dipakai balik..waist nipper ni bagus untuk buang angin, jaga tulang belakang dan membantu kita untuk diet dan kawal pemakanan..tau tak punca boncit adalah kerana makan dengan banyak dalam satu2 masa???so, waist nipper bantu kita ambil makanan dalam portion yang sesuai..biar makan sikit tapi kerap..perut tak kembang dan kadar metabolisma badan maintain..pakai konsisten 8 jam sehari..dalam 2 minggu, confirm satu set boleh sarung..longbra ada 3 cangkuk dan tali bra yang adjustable..waist nipper pun sama..selain ada 3 cangkuk, siap ada tali untuk stretch lagi besar..tak buang duit nak alter2..klu asik alter, potong cantum, potong cantum, berapa kali jahit, tetas, jahit, tetas, agak2 berapa banyak duit nak labur???berapa banyak bekas jahitan???agak2 selesa ke???u allss pegi alter spender korang beberapa kali..lepas tu pakai..agak2 rasa tak bekas tempat jahitan tu??? 

6) nak mengata org punya korset mahal..haiyooo..dia punya lagi mahal tak sedar diri..sekarang, PB boleh dibeli secara ansuran..dengan harga jauh lebih murah..berkenaan instalment ini akan saya bincangkan dalam entri yang lain 

saya hanya memetik FITNAH besar yang cuba disebarkan..pesanan saya kepada mereka yang mencari makan dengan cara memfitnah produk orang, insaflah..yakinlah dengan rezeki Allah..kalau kamu yakin dengan produk kamu, promote lah kebagusan produk kamu sehingga ke titisan akhir..bukan memfitnah produk orang macam produk awk bagus sangat..jika saya ditanya apa beza produk kamu dengan produk saya, saya akan jawap saya tak tahu tentang produk lawan..saya hanya tau betapa bagusnya produk saya dan itu yang akan saya highlight..pembeli sekarang pandai buat perbandingan sendri..jangan lah bazir tenaga buat dosa..mencari rezeki ni bukan sekadar usaha untuk dapat SEBANYAK yang boleh, tapi nak cari BERKAT..kalau jual 1 set pun tak lepas2, kne muhasarawak diri ya..kalau betul cara (dengan izin Allah), modal 10 set PB boleh habis jual dalam kurang 1 tahun..kalau tak berapa nak betul cara, itu yg nak jual 1 set je, makan 2,3 tahun..fikir dalam2 ya..

ingat lah, kalau kamu 10 kali nak buruk kan produk orang, kami 1juta kali boleh buruk kan produk kamu..kelemahan produk kamu ada dalam tangan kami..malas nak sebut jer..sebab kami ada etika..

*tengok profile pic dia, muka gemok je..tak berani pulak nak letak gambar full body..saya pun boleh fikir sendiri produk dia jual tu berkesan ke tak seperti yang dia canangkan..pastu dia takut, dia blok semua orang yang berkaitan dengan PB..berani kerana benar lah kak..

Sunday, 23 March 2014

Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!


WOHOAAAAA..first time nak tulis entry berkaitan produk yang didominasi oleh kaum lelaki..tapi tak pe..kita nak share produk yang hebat dan bermanfaat kepada semua orang..jom kita sembang pasal minyak pelincir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN..

Minyak pelincir JTX1000 ni sebenarnya dah lama dalam pasaran Malaysia..mungkin ada sesetengah tempat sudah kenal dengan produk hebat ini..bagi saya yang jual korset Premium Beautiful ni memanglah tak pernah amik tahu kan..i allss tahu pasal cantik, ramping, mantap jer lah kan..hahaha..

seperti biasa, hal ehwal kereta memang diserahkan kepada yang pakar, iaitu incik somi..dari basuh kereta sampai lah pam tayar sampai lah servis, semuanya dilakukan oleh suami..isteri dia??tahu bawak saje :P

al kisahnya, masa basuh kereta, terpandang roadtax kete, barulah saya perasan, usia kereta saya masuk 6 tahun!!!dah nak habis hutang rupanya..ehehee..6 tahun saya bawa si comel myvi yang banyak berjasa dari saya bujang sampailah dah anak 2..ya, myvi tu takde masalah apa-apa..alhamdulillah..cumanya, setiap tahun kos servis semakin naik..mula-mula beli dulu, kos servis, tukar minyak hitam dalam RM200 camtu..setiap 2 tahun, tayar plak mintak bunga baru..rabak lah dalam RM800..tukar keempat-empat tayar..kete tu bukan kereta parking..ke sana sini dengan si comel tu lah..ke johor, perak, melaka..round the world..

masa umur myvi tu 4 tahun, mintak tukar aircond..saya tukar semua sekali..itu adalah berpunca dari kesalahan sendiri tak pernah servis aircond selama 4 tahun..tukar satu set dalam RM1,100..rabak poket lagi..untuk keselesaan sekeluarga, buang duit sikit xpe..mujur buat bisnes jual korset Premium Beautiful..adalah masyuuukkk sket kan..klu tak?pakai lah kau aircond natural berperisa asap nuuu kan..ehehe..

Dan masa basuh kereta tu, saya terfikir, apa pula demand si comel myvi saya tu kali nih..di hari jadi dia yang ke-6 tahun..risau jugak kan..dibuatnya dia meragam atas jalan sesak, kes naya tu..al maklumlah, lady driver..mana tau apa-apa pasal kete rosak ni..kebetulan incik suami takde di Malaysia, memang haku kene uruskan sendirilah gamaknya kan..body kete pun dah calar balar..apa ntah lagi enjin..klu enjin tu boleh bercakap, memang banyak komplen dia..itu sakit, sini sakit..tunggu masa nak jem je tu..kita manalah nampak komponen dalam enjin tu yang dah sakit kan..keluar asap nanti barulah tau enjin dah rosak..hohoho

dok fikir2 tu, tetiba nampak fesbuk Hai-O promote minyak hitam JTX1000 Gold..keluaran terbaru..lebih hebat..lebih kawwww..dok survey-survey youtube, kagum dengan demo yang diorang buat..korang boleh tengok demo tu kat sini..

lepas tengok demo ni, terus jatuh cinta dengan minyak hitam JTX1000 Gold..memandangkan usia kete dan tua, dan sebelum poket rabak lagi teruk nak repair macam-macam, saya amik keputusan guna minyak ni..

Ini adalah kemampuan si comel bila memecut 120km/j sebelum guna minyak hitam JTX1000 Gold..kalau tengok rpm agak tinggi..tak bagus sebab fuel consumption tinggi..bila tekan laju sikit lagi, mula lah bergegar stereng..dari situ kita dah tau top speed kereta berapa..setakat 120km/j tak hebat bro..kita mau power lagi..klu leh nak pusing habis satu meter tapi rpm rendah..cewahhh..macam pro jer kan..hehehe..

Awal bulan Mac 2014, saya servis kereta di Produa dan minta diorg guna minyak hitam ni..kos tukar filter dan sebagainya..kne jugak lah dalam RM300..itu pun orang Perodua tu kata bateri kete dah kong..kne tukar baru..haiyooo..see???macam-macam sakit dia beb..

And we give Mr. JTX1000 Gold a test..

Ini adalah prestasi pecutan si comel beberapa hari lepas tukar minyak hitam..maaf gambar senget-senget..sebab amik gambar masa kereta tengah memecut..bila smpi 12km/j, kami cuba tekan minyak lagi untuk lebih laju..surprisingly,  stereng dah tak bergegar dah..enjin lebih senyap, lebih lancar..perghhhh!!!masa tekan minyak tu, tak terasa pun yang kereta makin laju..last saya dapat tengok meter masa tu 140km/j..and i ask mr. hasben to slow down..takut..laju sangat..tunggu tayar ganti baru, then kita test power lain lah..

memang super power hebat lah minyak hitam JTX1000 Gold..Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!
dan mereka juga mengakui kehebatan minyak hitam JTX1000 Gold..


So readers, i allss memang recommend u allss pakai minyak hitam ni..kalau u allss tanya mekanik tips penjagaan enjin kereta, mesti diorg pesan untuk jaga minyak hitam..in sha Allah, korang jimat duit petrol, duit servis..dan korang pun sedia maklum kos nak repair kereta bukan murah..

dan u allss boleh tengok, total mileage i allss bukan sikit2 tau..tgk gambar pun sudah tahu ma..144,869km tau..ini total mileage 6 tahun..10 tahun???lagi mau kira2 duit ka..mau belanja sikit untuk minyak hitam dan kereta tip top untuk jangka masa panjang, atau kedekut duit dan lebur duit repair kete tiap tahun???haiyooo..fikir sendiri lah..roadtax insurance kereta pun semput nak kumpul duit, inikan pulak nak repair kereta kan :) 

Normal price RM170 untuk 4 liter..RM48 untuk 1 liter..

Kalau nak harga diskaun kene call/sms/whatsapp kami..kami tak boleh reveal harga kasih sayang secara umum kerana itu akan menyalahi etika..

Minyak hitam ni tak boleh pos..untuk penghantaran sehingga depan pintu rumah anda, hubungi agent-agent saya yang berikut:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Jangan lupa like page kami di Facebook