Saturday, 22 August 2015

KOPI MINERAL (MINERAL COFFEE) MURAH

Mencari kopi mineral murah?

Mari sini!!!

Di sini ada jual murah!!!


2 kotak dengan harga RM50 SAHAJA!!!
(Harga retail RM60)

JIMAT RM10!!!

Sementara stok masih ada!!!

Khasiat Kopi Mineral:
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.


Call/SMS/WhatsApp:
+6010-5136306

*penghantaran PERCUMA di sekitar Klang/Banting/Shah Alam/Putrajaya/Salak Tinggi/Seremban

*tambah RM8 untuk pos ke Semenanjung Malaysia dan RM12 ke Sabah/Sarawak

Wednesday, 22 April 2015

CARA MENGHILANGKAN KUTU RAMBUT

Bila dapat tahu rambut Aira ada kutu, satu rumah panik..sebab takut berjangkit..masa tu seme sibok nak pakai periuk atas kepala..hahaha

Al-kisah..satu hari lepas Aira mandi, mami belek2 rambut Aira..ternampak benda putih2 atas kepala dia..terus tanya wan Aira, "apa benda kat rambut Aira macam kelimumur ni?"..masa mak bagitau "itu telor kutu", macam nak luruh jantung..dalam hati fikir, dengan aku sekali berkutu nanti ni..ekekeke

"yang putih tu sarung telor..maknanya kutu dah menetas..kalau ada telor baru, warna hitam" kata mak.."kutu tak suka bau wangi2 dan benda panas" sambung mak lagi..

Gambar Hiasan
Sumber:  Google Image

Masa tu terus teringat SYAMPU MARINE ESSENCE..dalam syampu marine ada garam buluh..garam sifatnya panas..syampu marine wangi..sangat wangi..

Bermula lah dari hari tu selama 2 minggu berturut2, 2 kali sehari, saya syampukan rambut Aira dengan syampu marine..sebelum tu, saya potong pendek rambut aira..terpaksa sebab untuk memudahkan untuk sikat rambut Aira dengan sikat kutu..selama tempoh tu, jumpa 3 ekor kutu dewasa dan 2 kutu baru menetas..


Istiqomah 2 minggu..bukan Aira je 'berubat', semua yang ada dalam rumah pun melalui proses nyah kutu..punyalah takut berjangkit..so, siang malam rumah wangi bau syampu marine :)



Alhamdulillah, masalah kutu Aira hilang..guna SYAMPU MARINE ESSENCE je..takde telor baru wujud..karung telor kutu yang lama pun gugur..kutu hidup pun takde..lepas2 ni, tak risau sangat klu kawan2 Aira ada kutu..janji rambut anak kita sendiri maintain bersih dan wangi..kutu tak hinggap..

Harga pasaran:  RM38 sebotol (pos RM6)

Harga diskaun:  Hubungi agent kami seluruh Malaysia
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Jaja: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann:0111-5416008 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)

Thursday, 22 January 2015

TESTIMONI - KOPI MINERAL UNTUK HB RENDAH

Kali ini saya nak berkongsi testimoni HB rendah daripada seseorang yang mempunyai masalah buah pinggang..

Saya tak pasti apa kaitan masalah buah pinggang dengan HB rendah secara klinikal, tetapi menurut customer saya ini, HB dia rendah sejak dia ada masalah buah pinggang. Masalah buah pinggang yang dihadapi hingga perlu menjalani dialisis..

satu hari saya update status di FB berkenaan masalah HB rendah saya kerana mengandung selesai selepas amalkan minum kopi mineral (kopi garam buluh)..customer beritahu saya dia hendak cuba sebab HB rendah menyukarkan dia untuk buat aktiviti harian..HB rendah buat dia kurang oksigen dan rasa macam nak pitam..

saya beritahu dia dengan jujur, saya belom ada testimoni HB rendah disebabkan kerosakan buah pinggang dan saya sedar, pesakit buah pinggang tak boleh makan minum sebarangan..jadi saya nasihatkan dia supaya untuk cuba minum 1 sachet 1 hari mineral coffee dahulu..testing orang kata..

selepas beberapa minggu, customer hantar print screen blood test dia..masa saya terima tu, berdebar juga jantung..sbb dia tak beritahu naik atau turun..lepas dah tanya, rupanya naik dari 7.9 ke 9.8
Saya bersyukur sangat..walaupun tak naik sampai 11, tapi sekurang-kurangnya naik ke 9..sikit lagi nak ke paras normal..patotlah sy tengok wall FB dia cergas ke sana sini..hehehe

Macam mana ya kopi mineral boleh bantu naikkan HB sedangkan ada orang kata kopi tak bagus???kononya kafein akan halang mineral daripada diserap oleh badan..tapi, bila baca testimoni ni, elok pula kan..begini.......
Kafein adalah bahan kimia semulajadi (natural chemical) yang kebiasaanya ada dalam biji kopi, daun teh, koko (yang digunakan untuk buat coklat dan minuman seperti milo,hot chocolate dan seumpamanya) dan juga cola (bagi minuman ringan/gas)..

Kafein bertindak seperti 'stimulant' dimana kafein membuatkan kita merasa lebih peka dan bertenaga..banyak kebaikan kafein sebenarnya..boleh google untuk dapatkan maklumat lanjut..

Walau bagaimanapun, kafein juga akan mengeluarkan sedikit mineral dari tubuh badan bersama air kencing..pernah tak minum nescafe dan bila buang air kecil berbau nescafe?itulah 'kerja' kafein yg kita minum..

Oleh kerana itu, ibu mengandung dan kanak2 yg sedang membesar tak di galakkan untuk minum atau makan bahan berkafein..bimbang mineral tidak diserap oleh badan sepenuhnya..

Hal ini tidak akan terjadi jika minum #kopikurus #mineralcoffee..ini adalah kerana dalam mineral coffee ada GARAM BULUH..garam buluh mempunyai 77 jenis mineral yang mengurangkan 'drain effect' oleh kafein..malah ada mineral tambahan di dalamnya seperti magnesium..

Antara keunikkan lain mineral coffee @ kopi mineral:

1) ia tidak menggunakan gula biasa/creamer sebagai pemanis, tetapi menggunakan menggunakan pemanis non-nutritif yang 200 kali lebih manis dari gula namun tidak mengandung kalori iaitu gula yang boleh di minum oleh orang diabetis seperti produk PalSweet, NutraSweet, Equal atau Canderel.

2) tidak mengandungi bahan pengawet tiruan

3) garam buluh yang terdapat dalam kopi mineral adalah beralkali tinggi yang akan meneutralkan asid dalam perut..

Gastrik terjadi apabila asid dalam perut bertambah pekat dan bila ia terjadi,otak akan memberi arahan kepada badan supaya menurunkan kadar metabolisma..turunnya kadar metabolisma badan akan menyebabkan kita tetap gemok walaupun berlapar..

Pengambilan kopi mineral yang bersifat alkali mengurangkan asid dalam perut lalu meningkatkan kadar metabolisma badan..oleh kerana kopi mineral membuatkan kita merasa kenyang,kita xkan rasa seperti nak makan..itu sebab lah kopi mineral juga dikenali sebagai kopi yang menguruskan badan..
semoga customer saya ini terus diberikan kesihatan yang baik oleh Allah SWT..

Sekotak (20 sachet) - RM26.50 ) semenanjung
2 kotan - RM50 tidak termasuk pos
COD hanya pada hujung minggu

Hubungi kami untuk pembelian:
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Jaja: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann:0111-5416008 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)

Sunday, 18 January 2015

BIO EVOLVE-SISTEM MEMPURIFIKASI AIR

PRODUK BAHARU!!!

BIO EVOLVE - WATER PURIFICATION SYSTEM

Apa itu Bio Evolve???
Sistem Penulenan Air Bio-Evolve menggabungkan penemuan terbaharu Teknologi Nano Termaju dan Blok Karbon Inovatif Ultra Padat dalam sistem penulenan yang mampat, ringan dan berpenampilan menarik.

Kelebihan Bio Evolve???
>>Kuasa penulenan hebat dan menghasilkan air "hidup" yang bertenaga.
>>Penyingkiran klorin, bahan kimia, benda asing, logam berat dan mengekalkan mineral berkhasiat.
>>Air bersifat alkali untuk kesihatan optimum.
>>Memecahkan dan mengekalkan saiz kelompok air yang kecil untuk penghidratan berpanjangan.
>>Kos penyelenggaraan yang redah.
>>Menerima pelbagai penganugerahan dan pensijilan antarabangsa

Bagaimana Bio Evolve berfungsi???
Mempunyai penapisan 4 fasa yang inovatif dimana Bio-Evolve direka secara teliti dengan sistem penapisan 4 fasa yang inovatif. Setiap penapis direka khas untuk melakukan proses penapisan yang khusus bagi menghasilkan air yang tulen, bersih dan selamat untuk kegunaan manusia. Ringkasnya, ia adalah cara mudah untuk menikmati air berkualiti tinggi!

1) Pra-Penapis Seramik
Seramik padat dengan taburan pori yang bersaiz kurang daripada 0.9 mikron mematikan semua bendasing seperti karat, keladak pasir dan bakteria ditapis sempurna bagi mencapai penulenan air sehingga 99.999%

2) Penapis Pengubah Bergenaga
Memecahkan struktur kelompok air menjadikannya saiz yang lebih kecil untuk menggalakkan penyerapan oleh badan. Di samping itu, air bersaiz kecil dan bertenaga tinggi dapat mengelakkan keaktifan dan sel-sel badan.  Selain itu, ia menyingkirkan klorin, logam berat, mikroorganisma, pewarna dan bau yang kurang menyenangkan.

3) Penapis Pengubah Berion
Meningkatkan dan menstabilkan tenaga di dalam air supaya kelompok molekul air kekal berada pada saiz terkecil untuk jangka masa yang panjang.  Mengekalkan air pada pH beralkali untuk kebaikan kesihatan manusia.

4) Blok Karbon Inovatif Ultra Padat
Menghasilkan ribuna pari untuk mengoptimakan penyerapan bahan pencemar seperti bahan kimia berbahaya, logam berat, mikroorganisma, peluntur, pewarna, dan bau yang tidak menyenangkan.  Serentaknya, mengekalkan mineral berkhasiat seperti kalsium, magnesium dan florida di dalam air.

Pengiktirafan???
Diuji oleh SIRIM
Diuji oleh Korea Institute of Far Infrared Association (KIFA)
Diuji oleh SGS
Jaminan kualiti ISO 9001:2008
Karbon Teraktif & bebola Nano yang diperakui oleh NFS International
Seramik diperakui oleh Water Quality/Association (WQA)
Diperakui oleh Jacobi
Diperakui oleh Bayer

HARGA: RM2,588

Hubungi kami untuk pembelian:
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Jaja: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Waina Bahrom:019-3305194 (Petaling Jaya/Damansara)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann:0111-5416008 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)

Thursday, 4 December 2014

S-Rifah Engineering Construction - NOT RECOMMENDED!!!

Alhamdulillah..kunci rumah baru dah dapat..seperti kebiasaan, sebelum masuk rumah baru mesti nak renovate..kalau tak buat major renovation, basic mesti buat..simple2 renovation pun mesti buat kabinet dapur, palster siling, grille..

As for me, untuk permulaan buat basic je dlu..al-maklumlah tight bajet..perlu dahulukan bajet untuk sekolah anak dan preparation untuk sambut baby baru awal tahun nanti..tayar kereta pun dah mintak yang baru..

First phase renovation, saya pilih untuk buat pasang grille..then buat wiring sikit, pasang lampu kipas dan kemudian kabinet dapur..lain-lain cosmetic boleh tunggu kemudian..

Nak dijadikan cerita, saya upah S-Rifah Engineering Construction untuk pasang grille..macam mana boleh terjebak?wakil S-Rifah datang rumah untuk promote..1st kami didatangi oleh seorang wanita (adik kepada En. Saiful kot..ke isteri..lupa dah)..promote baeeekkk punya..tapi kami tak terus setuju..kami kata nak fikir dlu..open price masa tu, RM1,900 untuk tutup semua 'lubang', tingkap, pintu yang ada kat rumah..

Dah beberapa lama tu, En. Saiful pulak approach kami..masa tu dia sembang dengan suami saya..saya sibuk kemas rumah..apa yang mereka sembang saya tak tahu..tapi yang pasti En. Saiful kata grille yang dia pasang KUKUH, dia dah lama buat bisnes, ada kilang sendiri dan bla bla bla untuk yakinkan kami dia kontraktor yang bagus..tunjuk gambar projek2 grille dia yang cantik2 dan menyakinkan..standard org bisnes lah kan..dia open harga RM1,800 kali ni untuk tutup semua 'lubang', tingkap, pintu yang ada..diskaun RM100..menarik kan?

so, suami saya setuju upah S-Rifah untuk buat grille rumah kami..selain termakan dengan 'gebang' En. Saiful tu, kami setuju upah dia kerana dia MELAYU..sbb kami nak tolong melayu buat bisnes..janji dia kepada kami dengan harga RM1,800 - pasang siap grille 1 hari sahaja..kukuh..disebabkan saya minta design daun2 warna emas, dia minta tambah RM50..so, total cost RM1,850..kami setuju, beri deposit RM200 pada hari yang sama..

Keterujuaan kami nak tengok grille 'kukuh' dan cantik tu dipasang semakin luntur bila masuk 2 minggu projek tak jalan2..mula2 bagi alasan api tak masuk lagi..so kerja2 pasang grille tak boleh buat..welding nak guna kuasa letrik katanya..ms tu kami dah terfikir, dia yang selalu meronda di kawasan perumahan tu, mesti dia perasan api dah masuk atau tak..tambahan pulak kami dah beri dia kunci pendua rumah which memberi kebebasan kepada dia untuk keluar masuk rumah dan boleh mulakan projek..dia bukan buat rumah kami jer..banyak lagi rumah lain sebelah menyebelah pun dia amik kontrak!kami ni takde lah bodo sangat..dan mula terdetik kat hati 'memang terkena lah kami kali ni'..

Jiran kami bgtau, En. Saiful cari kami..kononya grille dah siap, tinggal nak pasang je..klu tunggu lama2 nanti grille bengkok sebab dia buat grille banyak2 dan bersusun-susun..kami ni dok jauh, klu tunggu kitorg, memang akan bengkok lah..tu sbb kami bagi kunci pendua rumah..again, firasat 'aku terkena' tu semakin kuat..

Minggu seterusnya kami datang melawat rumah..tengok api air dah masuk..tapi grille tak pasang2 juga..bila kami follow up, punyalah payah nak respon..whatsapp tak balas..call tak angkat..hati dah mula sakit..last2 respon kami dapat dlm minggu ke-3 tu, lori masuk JPJ lah, puspakom lah..bermakna kerja2 pemasangan grille DELAY!

kami sabar..walaupun janji kengkonon sehari siap pasang tu dah tersasar jauh..kami masih berdiplomasi dgn kontraktor..datang lah bila senang dan pasang..

Klu Allah nak tunjuk, sekejap jer..kebetulan masa kami pi cuci rumah weekend tu, ada bangla naik motor baru sampai..bawa pita ukur..ukur tingkap, pintu..saya tanya, kau siapa?dia kata dia org grille..hah!!!?baru nak ukur???habis yang sembang kata dah siap lah, tinggal nak pasang je tu apa bendanya kan..klu baru nak ukur, memang sebenarnya grille tak siap lg lah kan..kesian kat bangla tu..saya sound direct kat dia..hope dia bgtau lah kat majikan dia, si En. Saiful tu yg saya marah dan tak puas hati..

The following week, grille dah siap pasang..kami baru nak masuk kete kat porch, dah nampak grille pintu utama senget belah kanan..what the fish!!!!its not the only defect, ada banyak lagi..
1) nampak tak grille senget belah kanan?kami siap ukur balik dgn pembaris air (water level) tau..memang senget hokeh
2) apa kebendanya tulang grille besar pembaris je?lepas tu nipis plak..adalah tebal 10 helai A4 paper..klu penyamun nak bengkok kan gril,senyum simpul je wei
3) blom apa2 lg frame 
grille dh boncit..main pasang je..spesis kje asal siap..kualiti belakang kira..
4) kje mcm ni lebih teruk dari memBABI buta..tengok belah kiri..
grille hidup pasang kat tingkap mati???

perghhh..panas hati masa ni beb..berasap ubun2 ni..dah lah design salah..bila masa pulak kita order bunga emas dengan daun hijau entah..kita mintak daun emas sahaja..itu yg tambah lagi RM50..nampak tak diorg ni keje macam mana???

Since malas nak bergaduh, and i wanted the job to be done, saya terima je lah design tu..tapi kami tak boleh terima defect yang kami jumpa dan suruh dia betulkan..kami bagi tempoh lagi 2 minggu..minggu pertama, bayang tak nampak..yelah..kontraktor paling bizi dalam dunia..dah bagi duit tambahan RM650 boleh delay lagi seminggu..jangan main2 tau..klu org lain, jangan kata RM50, seposen pun blom tentu org bayar selagi kau tak betulkan complaint..ni nak tolong melayu punya pasal lah ni kan..buang jauh2 rasa sakit hati..

Hari rabu, En. Saiful whatsapp saya..tanya kenapa pintu bilik kunci..masa ni memang meletop lah..dah lah message time marghrib kan..ahaaa..amik lah letupan mak buyung sedassss..
 
1) mmg kami beri kunci pendua utk dia masuk umah dan buat kje2 pemasangan grille..tp itu sebelom saya buat wiring & kabinet dapur..skrg semua dh siap,xkan saya nak biar dia kuar masuk umah saya sesuka hati???mmg saya mangga pintu depan belakang temasuk gate!!!
2) grille dh lah lembik..sbb nk tgu dia repair grille, patot ke saya letakkan umah saya ditahap risiko kecurian yg tinggi???dia igt set dapur Rinnai saya tu 3 hengget???lampu kipas saya tu 2 hengget??
3) yang paling saya tak suka, dia dtg rumah ikut suka dia je..xcall, xmsg, xmaklum nak datang..hei,saya tuan rumah ke, dia tuan rumah ni???kami bg kunci pendua supaya dia tak perlu terconggok depan rumah sementara tgu kami dtg..itu shj..bukan lesen untuk dia nak dtg bila2 ms dia suka!!!

Dan kesabaran saya sudah sampai pada tahapnya..dia takde rasa hormat dan segan langsung!!!

Hari khamis dia call somi saya dia kata nak siapkan hari tu jugak sebab sabtu tak boleh datang..dah tak pasal2 somi saya kena time off hari tu sebab nak monitor kje2 pembaikkan..sampai je rumah, mereka dah mula buat kje..somi kata, ada ke patot main tempek je besi kat grille sebelah luar..klu tengok dari hadapan, confirm cacat lah..bertingkat2..somi suruh bukak balik..gile ke grille harga RM1,850 main tempek2 je!!!ingat kami kje cap duit ke..cap2 RM1,000 bagi kat kau, nahhh..grille buruk pun takpe..what the hack!!!

Si pekerja kata, En. Saiful suruh buat macam tu..somi saya tak puas hati cakap sendiri dgn En. Saiful dalam fon..dah bertekak, bergaduh, last2 somi cakap, klu tak boleh dengar cakap kami kau bukak semua grille ko ni bawak balik..

Perlu ke sampai ke tahap kne maki hamun baru nak ikut cakap customer???mcm ni ke melayu meniaga???kita bayar duit tau bukan minta sponsor free..buat lah kerja bagus2..jangan cakap tak serupa bikin..mana ada orang buat grille, tulang tengah besar pembaris je..tujuan grille dipasang adalah utk keselamatan..bukan hiasan!!!

Khamis tu siaplah repair dan baki duit RM1,000 pun kami beri walaupun hati sakit, kerja comot, siap lambat, dinding rosak dan kotor seme..berkat atau tak RM1,850 tu, esok kat akhirat cerita lain lah..malas dah nak fikir..yang penting aku tak hadap lagi masalah grille dan berurusan dgn kontraktor mcm ni lagi..


Nampak tak kotak tu???kami suruh lapik tau..klu ikut dia, main nak welding je..bukan dia kira tingkap org rosak ke apa ke..memang panas hati lah dgn cara diorg ni kje..penat!!!

So, as pengajaran buat kami, klu nak upah kontraktor, pastikan pegi tengok hasil kerja diorg dlu..jgn percaya sembang gebang diorg ni..cukupkan ilmu produk dan jgn serahkan bulat2 keputusan kpd kontraktor..nak2 plak yg mcm S-Rifah ni..klu boleh jenis dan ukuran besi pun korang kne tahu..if not, memang kena ketuk lah..spesifik kne tahu satu2..pendek kata mcm korang je lah yg jd kontraktor..senang..

Dan untuk makluman, kami pegi sembang2 dgn jiran yang ambil S-Rifah ni untuk pasang grille..dia caj jiran tu RM1,600 je..klu kualiti lembik memang patot lah RM1,600 tu..masalahnya dia caj kami RM1,850..kot yer pun nak pakai Ferrari, agak2 lah bro..


Akhir sekali, tak payah lah upah S-Rifah ni..buat sakit hati korang je nanti..dah lah duit habis..hasil kerja teruk..hati pun menyumpah seranah tak habis2..buat dosa kering ja :(

Saturday, 8 November 2014

TESTIMONI HAID TIDAK TERATUR - PIL MAHARANI MEMBANTU

ini adalah TESTIMONI terkini (8 Nov 2014!)
Bukan testimoni recycle..
Sebelum saya terangkan bagaimana pil MAHARANI dapat membantu wanita yang mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, pertamanya kita perlu tahu PUNCA terjadinya masalah kitaran haid tidak teratur..mengetahui punca adalah penting kerana kita tidak mahu merawat simptom..kita mahu merawat puncanya..jika merawat simptom, makan produk apa pun, mahal macam mana pun, masalah tidak akan selesai..

Apa yang perlu dirisaukan dengan masalah kitaran haid tidak teratur???

Ia berkait rapat dengan KESUBURAN..setiap wanita pasti mengimpikan untuk menjadi seorang isteri seterusnya menjadi seorang ibu..masalah kitaran haid tidak teratur adalah petanda tidak subur dan mengakibatkan sukar untuk mendapatkan anak..jadi amat penting bagi seorang wanita untuk memastikan kesuburanya..

Menurut Pakar Perunding Perbidanan & Sakit Puan dan Rawatan Kesuburan, Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI), Dr Adilah Ahmat, kitaran haid dipengaruhi hormon kewanitaan, iaitu estrogen dan progesteron iaitu proses penyediaan lapisan endometrium (lapisan paling dalam uterus) untuk kehamilan..jika kehamilan tidak berlaku, dinding ini akan runtuh dan dibuang sebagai haid..kitaran haid berlaku pada purata 28 hari atau 26 hingga 35 hari.
Ramai menyangka haid yang jarang berlaku disebabkan saluran fallopio tersumbat..sebenarnya masalah ini berkait rapat dengan hormon, bukan struktur laluan haid..

Sekarang kita sudah tahu punca sebenar kepada masalah kitaran haid tidak teratur..justeru, untuk menyelesaikan masalah tersebut, hormon perlulah distabilkan.

MAHARANI BERFUNGSI MENSTABILKAN HORMON WANITA

MAHARANI diperbuat daripada gabungan 16 jenis ramuan iaitu ayam hitam halal(Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin..
www.halal.gov.my
Secara ringkas, MAHARANI berfungsi:

1) Melancarkan peredaran darah, menstabilkan hormon dan menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.
2) Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
3) Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita

4) Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan, menyerlahkan wajah berseri dan awet muda..merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.

5) kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.

6) merupakan 'ubat seks' untuk wanita, kenikmatan luar biasa kepada kedua belah pihak..(menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat, sehingga suami boleh teringat-ingat sang isteri)

7) Bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit..


ITULAH RAHSIA BAGAIMANA MAHARANI SANGAT BERKESAN DALAM MENGATASI MASALAH HAID TIDAK TERATUR

RM95 sekotak (6 bebola putih) termasuk pos..
(Jamu MAHARANI disalut dengan lilin (bola putih) untuk mengelakkan jamu dari dimasuki angin..bukti penjagaan kualiti jamu ini sangat dititik beratkan)

COD RM88 sahaja
- sekitar Shah Alam/Klang/Banting/Putrajaya

Hubungi agent berhampira dengan anda untuk pembelian:
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Ganglia Genghis: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana Naana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Waina Bahrom:019-3305194 (Petaling Jaya/Damansara)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann Dps:016-7605953 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting

Monday, 1 September 2014

BIO SELEZA - FEMININE PAD (TUALA WANITA)

PRODUK BARU KELUARAN HAI O - BIO SELEZA!!!
KATAKAN TIDAK KEPADA:
  • keputihan, kekuningan, kehijauan!
  • haid tak stabil
  • vagina gatal2 & berbau 
  • masalah hormon, sukar hamil
  • pening, kurang tenaga ketika haid
  • pad BOCOR
     
-----------------------------------
BIOSELEZA vs. PAD LAIN

-----------------------------------

  • Diperbuat daripada 100% kapas
  • Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
  • Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid
  • Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah
[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]
---------------------------------
SESUAI UNTUK SIAPA?

---------------------------------
Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR
Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'kool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migrain
-koyok utk melegakan kesakitan sementara

---------------------------------------
CIRI-CIRI UNIK BIO SELEZA
---------------------------------------
--------------------------------
PRODUK BIO SELEZA
--------------------------------
------------------------------
HARGA BIO SELEZA
------------------------------
MIXED SET
Retail Price:  RM131.00 (tidak termasuk postage)
1 EXTRA LONG 330mm (8 pad/pek)
NIGHT SAFE 290mm (8 pad/pek)
DAY SAFE 245mm (10 pad/pek)
2 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)

PANTYLINER SET
Retail Price:  RM138.00 (tidak termasuk postage)
6 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)


LOOSE ITEM
PANTYLINER atau mana-mana PAD (DAY SAFE/NIGHT SAFE/EXTRA LONG)
RM30.00 (termasuk postage)

Hubungi kami untuk keterangan lanjut/diskaun:
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar dan kawasan sekitar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Sall:  019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Ila:  012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)
Yann:  0111-5416008 (Kulai/Johor)

Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Jue:  018-2700326 (Seremban)

Haslina:  010-4009492 (Senawang)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)