Friday, 16 May 2014

Sampul Duit Raya PERCUMA!!!

Nak sampul duit raya ini secara PERCUMA?



Dapatkan sampul duit raya eksklusif daripada Elegante Fatale SOHOBiz

Sertai kempen 'Like and Shop' kami dan dapatkan sampul duit raya daripada kami secara percuma.

Caranya mudah sahaja:
1) 'Like' page Elegante Fatale SOHOBiz di facebook (www.facebook.com/efsohobiz); dan
2) Buat pembelian minima RM35 dalam satu resit

Pembelian boleh dibuat dengan mana-mana agent EF diseluruh Malaysia!!!


(Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Zura:  010-5136306

(KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Ajib:  016-2562532 



Sarawak

Siti: 016-8702048 
(Kuching, Sarawak)

Sabah
Jaja: 016-8702045 
(Kota Kinabalu, Sabah)



Sheena:016-8297972 
(Sabah)

Ahlia: 010-7998296 
(Kuala Penyu, Sabah)

Lembah Klang
Azera: 012-3066489 
(Shah Alam)


Waina: 019-3305194 

(Damansara/Petaling Jaya)

Zana: 013-3059549 
(Klang/Banting)

Sall RozaiReen:019-6979239

(Klang/Banting/Putrajaya)

Perak

Izu: 0123574732 

(Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Negeri Sembilan
Rose: 012-4655975 
(Seremban)



Erny: 018-3139735
(Seremban)



Jue Jehor:  018-2700326
(Seremban)

Haslina: 010-4009492
(Senawang)

Terengganu

Hasma: 019-9178408 

(Kuala Terengganu)

Johor
Yann Dps:  016-7605953
(Kulai)



Kempen bermula 1 Jun sehingga 31 Julai 2014

Hebahkan berita baik ini kepada semua!!!



Friday, 18 April 2014

YAKINLAH DENGAN REZEKI ALLAH

Dah lama saya nak tulis entri ni..tapi, setiap kali nak siapkan entri ni, macam tak feel nak siapkan..simpan dalam draf berkurun lama..paling sadis, dapatlah 1 perenggan..but this time around, nak tulis kasi habis..sebelum tuan/puan teruskan membaca entri ini, istighfar dulu..bersihkan kolam hati..supaya apa yang dibaca diterima dengan hati terbuka dan seterusnya muhasarawak kan diri..baca dengan positif, dapatlah hasil positif..klu baca nak berkelahi, bring it on sista!!!

entri ni macam nak smash orang pun ada sebenarnya..tapi saya lebih suka guna perkataan 'tegur'..ya, saya nak tegur semua orang yang membuat perniagaan sealiran, seangkatan dengan saya..samada offline atau online..teguran kali ni memang panas berapi juga..sama panas nya dengan orang yang mencetuskan kemarahan kami..

ikut kan hati nak jer saya tampal muka suria menerangi cahaya tu kat sini..dan semua tomahan dan fitnah yang dia buat..tapi saya tak gamak pulak nak mengaibkan dia..kalau saya buat macam tu, maka standard saya dengan dia sama!3rd class..maaf, saya terkasar bahasa..

apa pun perniagaan yang kita ceburi, waima jual sebatang pen pun, perlu ada adap dan etika..alhamdulillah, dah 4 tahun saya buat bisnes ni, syarikat tak pernah buat kelas yang memburuk-burukan produk orang..syarikat tak pernah upah model pakai produk orang dan compare dengan produk keluaran syarikat dengan niat jahat memfitnah secara sembunyi2 atau pun terang-terangan..dan setahu saya, jarang agent memburuk2 kan produk orang lain untuk melariskan produk jualan..kalau ada pun, kes2 terpencil..TAPI, ni nak bagitau, agent2 produk yang satu ni, dari dulu, kini dan selamanya, suka memburuk-buruk kan produk orang, kata mudah suka buat FITNAH semata-mata nak melariskan produk dia..

walaupun hamba Allah ni tak sebut jenama barang, tapi jelas dia merujuk kepada jenama apa..sangat jelas..mungkin dia ni lupa bahawa produk yang saya jual ini telah bertapak di Malaysia 20 tahun dan diiktiraf oleh 60 buah negara..dia lupa yang perbuatan dia boleh dilaporkan kepada pihak berkuasa dan boleh didakwa..saya bersangka baik..mungkin agent ini tidak dididik dengan baik oleh syarikat dia..mcm saya sebut tadi, syarikat ni, modus operandi dia, dari dulu lagi memfitnah produk orang lain..itu sebab sampai sekarang produk dia tak boleh saing dengan produk yang saya jual..

apa lah yang saya mengarut2 ni eh..tak paham cerita?al-kisah, hamba Allah ini memburuk-buruk kan korset PREMIUM BEAUTIFUL..macam2 dia kata..hemokkk..galak sungguh aihhh..kalau dia cakap perkara yang benar tak apa..memang dia ni dasar tak takut api neraka..sewenang-wenangnya dia memfitnah..hey kamu, kamu dan kamu yang mungkin entri ni terkena pada batang hidung kamu, ini jawapan balas saya kepada FITNAH yang kamu buat..

1) kamu FITNAH mengatakan korset hitam (PB lahtu..apa lagi) tidak selesa dipakai dan kamu tunjuk model betapa 'ketatnya' PB sampai susah nak bernafas dan sampai tersembul2 lemak..dan memberikan imej bahawa PB memang terlalu menyeksakan..astarghfirullah..geleng kepala saya bila tengok gambar yang awak tunjuk tu..mcm nilah, pakai korset apa pun, yang 3 pieces ke, 5 pieces ke, yang mcm jumpsuit ke, apa pun, korset mestilah dipakai SELESA..yang membeza kan satu jenama kepada jenama yang lain adalah KUALITI dan after sale service..zaman2 penjajah dlu je diorg pakai korset ketat2..zaman sekarang takde dah aihhh..jadi, bila awk fitnah PB mcm tu, saya rasa, saya bertanggungjawab untuk betulkan apa yang awak bohong tu..jadi, hentikan fitnah yang awk sebar tu..tak takut dosa ke?saya nak fitnah korset awak pun boleh tau..sy cari korset saiz paling kecik dan pakaikan kat orang paling gemok..supaya dapat efek lemak tersembul dan tak bernapas tu..senangkan nak buruk kan produk awak?

2) kamu FITNAH lagi kononya susah nak ikat tali..haa??ikat tali??ya Allah..memang kamu tak tahu apa itu PREMIUM BEAUTIFUL..kesian betul lah kamu ni..tali waist nipper tu tinggal tarik je..tak payah kamu susah2 nak sulam2, nak ikat macam tali kasut tu..tak payah..tali tu pun memang tak boleh cabut..tujuan tali itu ada pada waist nipper adalah untuk memudahkan pemakai untuk adjust..nak ketat atau nak longgar..PB sangat memahami keperluan wanita..bila hormon wanita tak stabil, ada wanita perutnya boncit mcm ada gas/angin..so, waist nipper boleh dilonggarkan dengan mengalihkan cangkuk waist nipper atau longgarkan talinya..yelah..saya tak salahkan kamu..sebab kamu tak pakai PB..jadi kamu tak tahu betapa mudahnya pakai PB..nampak tali jer dah kata susah nak pakai..hakikatnya, tali tu lah yang seksi..ramai suami mengakui, waist nipper yang dikenakan oleh isteri buat pinggang isteri ramping dan tali yang dilihat dari belakang sangat seksi..buat cik abg gewrammmmmsss..hehehe

3) kamu libatkan susahnya pakai PB dengan kain pelikat..ok..this make me laugh..hahahaha..Allah..dah takde modal nak kutuk produk orang, kain pelikat pun jadi mangsa..setahu saya, nak pakai pakaian dalam apa pun, mesti berkemban..waima pakai baju dalam biasa..selain menutup aurat sebelum memakai pakaian dalam, berkemban membantu wanita untuk pusingkan pakaian dalam (especially wanita yang mencangkuk baju dalam dari depan)..aku tak tau pulak korset ko kne pakai secara berbogel kan..ekekeke..tak malu betul..kain pelikat/kain batik tak jadi isu sebenarnya..kain pelikat/kain batik digunakan untuk berkemban..untuk memudahkan memakai longbra PB..klu pakai terus, nanti susah nak pusingkan..sakit kne kulit..even pakai bra biasa, especially yang ada besi tu, klu pusingkan direct kne kulit, sakit..so, berkembanlah..pakai atas kain kemban mudah nak pusing..itu je..takde isu ketat lah..takde sape aihh suh pakai bra atau korset ketat2..haihhh..

4) seterusnya kamu FITNAH kata korset PB menyiksakan pakai hari2 dan korset kamu tak perlu pakai hari2..pakai bila perlu sahaja..ok..kat sini je kita boleh nilai sendiri dimana PB adalah korset unik bukan untuk tujuan KECANTIKAN sahaja..malah untuk KESIHATAN..ya, PB direka untuk 30% kecantikan 70% kesihatan..sebab kesihatan lebih penting dari kecantikan..bila sihat, cantik akan datang dengan sendiri..bila kamu fitnah mcm ni, kamu buka pekung kekurangan produk kamu sendri..korset kamu untuk cantik sahaja..bayar mahal2 untuk cantik sahaja???owhhh my..saya tak tau lah kalau kamu jaga kesihatan kamu bila perlu sahaja..tapi kami yang pakai PB jaga kesihatan hari2..untuk membentuk semula kontor badan atau menyelesaikan masalah sakit belakang, PB sesuai dipakai setiap hari..selesa..lebih 8 jam pakai pun tak terasa..unless kalau kamu pakai korset dengan cara yang salah (cara yang cuba difitnah oleh hamba Allah ni) pakai 5 minit dah rasa nak buka..badan kita ni macam bunga dalam pasu..bila hari2 pakai PB, badan akan terbentuk mengikut 'acuan' yang kita pasangkan pada badan..ramping, melentik habis..kalau pakai korset untuk masa2 tertentu, bila masanya nak ramping???bila masanya nak dapat badan yang cantik..bunga yang lama dalam pasu, pasu pecah, tanah masih keras, cantik terbentuk ikut bentuk pasu..klu tak pakai secara konsisten, pakai bila perlu, itu yang badan tak terbentuk langsung..gelebeh je..bila pakai korset je lah cantik..bukak korset tengok???wahaaahahaha..suami lari dik..ekeke..tak macam pemakai PB..pakai korset cantik, bila buka korset pun cantik..maintain ramping u...awwww..


5) cubaan memfitnah seterusnya bab alter..yelah..korset dia boleh alter2..caj RM10 jer setiap kali nak alter..betul, PB tak boleh di alter..tapi bukan bermaksud tak boleh alter kne redha ketat..PB ada 3 pieces sahaja..biasanya, wanita akan ada masalah kegemukkan di perut dan biasanya long girdle yang akan ketat dulu..bila ketat, tak boleh sarung, pakai lah waist nipper..waist nipper akan membantu pemakai untuk dapat bentuk badan yang lebih ramping..walaupun pakai waist nipper sahaja, wanita boleh shape balik badan sementara long girdle untuk muat dipakai balik..waist nipper ni bagus untuk buang angin, jaga tulang belakang dan membantu kita untuk diet dan kawal pemakanan..tau tak punca boncit adalah kerana makan dengan banyak dalam satu2 masa???so, waist nipper bantu kita ambil makanan dalam portion yang sesuai..biar makan sikit tapi kerap..perut tak kembang dan kadar metabolisma badan maintain..pakai konsisten 8 jam sehari..dalam 2 minggu, confirm satu set boleh sarung..longbra ada 3 cangkuk dan tali bra yang adjustable..waist nipper pun sama..selain ada 3 cangkuk, siap ada tali untuk stretch lagi besar..tak buang duit nak alter2..klu asik alter, potong cantum, potong cantum, berapa kali jahit, tetas, jahit, tetas, agak2 berapa banyak duit nak labur???berapa banyak bekas jahitan???agak2 selesa ke???u allss pegi alter spender korang beberapa kali..lepas tu pakai..agak2 rasa tak bekas tempat jahitan tu??? 

6) nak mengata org punya korset mahal..haiyooo..dia punya lagi mahal tak sedar diri..sekarang, PB boleh dibeli secara ansuran..dengan harga jauh lebih murah..berkenaan instalment ini akan saya bincangkan dalam entri yang lain 

saya hanya memetik FITNAH besar yang cuba disebarkan..pesanan saya kepada mereka yang mencari makan dengan cara memfitnah produk orang, insaflah..yakinlah dengan rezeki Allah..kalau kamu yakin dengan produk kamu, promote lah kebagusan produk kamu sehingga ke titisan akhir..bukan memfitnah produk orang macam produk awk bagus sangat..jika saya ditanya apa beza produk kamu dengan produk saya, saya akan jawap saya tak tahu tentang produk lawan..saya hanya tau betapa bagusnya produk saya dan itu yang akan saya highlight..pembeli sekarang pandai buat perbandingan sendri..jangan lah bazir tenaga buat dosa..mencari rezeki ni bukan sekadar usaha untuk dapat SEBANYAK yang boleh, tapi nak cari BERKAT..kalau jual 1 set pun tak lepas2, kne muhasarawak diri ya..kalau betul cara (dengan izin Allah), modal 10 set PB boleh habis jual dalam kurang 1 tahun..kalau tak berapa nak betul cara, itu yg nak jual 1 set je, makan 2,3 tahun..fikir dalam2 ya..

ingat lah, kalau kamu 10 kali nak buruk kan produk orang, kami 1juta kali boleh buruk kan produk kamu..kelemahan produk kamu ada dalam tangan kami..malas nak sebut jer..sebab kami ada etika..

*tengok profile pic dia, muka gemok je..tak berani pulak nak letak gambar full body..saya pun boleh fikir sendiri produk dia jual tu berkesan ke tak seperti yang dia canangkan..pastu dia takut, dia blok semua orang yang berkaitan dengan PB..berani kerana benar lah kak..

Sunday, 23 March 2014

Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!


WOHOAAAAA..first time nak tulis entry berkaitan produk yang didominasi oleh kaum lelaki..tapi tak pe..kita nak share produk yang hebat dan bermanfaat kepada semua orang..jom kita sembang pasal minyak pelincir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN..

Minyak pelincir JTX1000 ni sebenarnya dah lama dalam pasaran Malaysia..mungkin ada sesetengah tempat sudah kenal dengan produk hebat ini..bagi saya yang jual korset Premium Beautiful ni memanglah tak pernah amik tahu kan..i allss tahu pasal cantik, ramping, mantap jer lah kan..hahaha..

seperti biasa, hal ehwal kereta memang diserahkan kepada yang pakar, iaitu incik somi..dari basuh kereta sampai lah pam tayar sampai lah servis, semuanya dilakukan oleh suami..isteri dia??tahu bawak saje :P

al kisahnya, masa basuh kereta, terpandang roadtax kete, barulah saya perasan, usia kereta saya masuk 6 tahun!!!dah nak habis hutang rupanya..ehehee..6 tahun saya bawa si comel myvi yang banyak berjasa dari saya bujang sampailah dah anak 2..ya, myvi tu takde masalah apa-apa..alhamdulillah..cumanya, setiap tahun kos servis semakin naik..mula-mula beli dulu, kos servis, tukar minyak hitam dalam RM200 camtu..setiap 2 tahun, tayar plak mintak bunga baru..rabak lah dalam RM800..tukar keempat-empat tayar..kete tu bukan kereta parking..ke sana sini dengan si comel tu lah..ke johor, perak, melaka..round the world..

masa umur myvi tu 4 tahun, mintak tukar aircond..saya tukar semua sekali..itu adalah berpunca dari kesalahan sendiri tak pernah servis aircond selama 4 tahun..tukar satu set dalam RM1,100..rabak poket lagi..untuk keselesaan sekeluarga, buang duit sikit xpe..mujur buat bisnes jual korset Premium Beautiful..adalah masyuuukkk sket kan..klu tak?pakai lah kau aircond natural berperisa asap nuuu kan..ehehe..

Dan masa basuh kereta tu, saya terfikir, apa pula demand si comel myvi saya tu kali nih..di hari jadi dia yang ke-6 tahun..risau jugak kan..dibuatnya dia meragam atas jalan sesak, kes naya tu..al maklumlah, lady driver..mana tau apa-apa pasal kete rosak ni..kebetulan incik suami takde di Malaysia, memang haku kene uruskan sendirilah gamaknya kan..body kete pun dah calar balar..apa ntah lagi enjin..klu enjin tu boleh bercakap, memang banyak komplen dia..itu sakit, sini sakit..tunggu masa nak jem je tu..kita manalah nampak komponen dalam enjin tu yang dah sakit kan..keluar asap nanti barulah tau enjin dah rosak..hohoho

dok fikir2 tu, tetiba nampak fesbuk Hai-O promote minyak hitam JTX1000 Gold..keluaran terbaru..lebih hebat..lebih kawwww..dok survey-survey youtube, kagum dengan demo yang diorang buat..korang boleh tengok demo tu kat sini..

lepas tengok demo ni, terus jatuh cinta dengan minyak hitam JTX1000 Gold..memandangkan usia kete dan tua, dan sebelum poket rabak lagi teruk nak repair macam-macam, saya amik keputusan guna minyak ni..

Ini adalah kemampuan si comel bila memecut 120km/j sebelum guna minyak hitam JTX1000 Gold..kalau tengok rpm agak tinggi..tak bagus sebab fuel consumption tinggi..bila tekan laju sikit lagi, mula lah bergegar stereng..dari situ kita dah tau top speed kereta berapa..setakat 120km/j tak hebat bro..kita mau power lagi..klu leh nak pusing habis satu meter tapi rpm rendah..cewahhh..macam pro jer kan..hehehe..

Awal bulan Mac 2014, saya servis kereta di Produa dan minta diorg guna minyak hitam ni..kos tukar filter dan sebagainya..kne jugak lah dalam RM300..itu pun orang Perodua tu kata bateri kete dah kong..kne tukar baru..haiyooo..see???macam-macam sakit dia beb..

And we give Mr. JTX1000 Gold a test..

Ini adalah prestasi pecutan si comel beberapa hari lepas tukar minyak hitam..maaf gambar senget-senget..sebab amik gambar masa kereta tengah memecut..bila smpi 12km/j, kami cuba tekan minyak lagi untuk lebih laju..surprisingly,  stereng dah tak bergegar dah..enjin lebih senyap, lebih lancar..perghhhh!!!masa tekan minyak tu, tak terasa pun yang kereta makin laju..last saya dapat tengok meter masa tu 140km/j..and i ask mr. hasben to slow down..takut..laju sangat..tunggu tayar ganti baru, then kita test power lain lah..

memang super power hebat lah minyak hitam JTX1000 Gold..Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!
dan mereka juga mengakui kehebatan minyak hitam JTX1000 Gold..


So readers, i allss memang recommend u allss pakai minyak hitam ni..kalau u allss tanya mekanik tips penjagaan enjin kereta, mesti diorg pesan untuk jaga minyak hitam..in sha Allah, korang jimat duit petrol, duit servis..dan korang pun sedia maklum kos nak repair kereta bukan murah..

dan u allss boleh tengok, total mileage i allss bukan sikit2 tau..tgk gambar pun sudah tahu ma..144,869km tau..ini total mileage 6 tahun..10 tahun???lagi mau kira2 duit ka..mau belanja sikit untuk minyak hitam dan kereta tip top untuk jangka masa panjang, atau kedekut duit dan lebur duit repair kete tiap tahun???haiyooo..fikir sendiri lah..roadtax insurance kereta pun semput nak kumpul duit, inikan pulak nak repair kereta kan :) 

Normal price RM170 untuk 4 liter..RM48 untuk 1 liter..

Kalau nak harga diskaun kene call/sms/whatsapp kami..kami tak boleh reveal harga kasih sayang secara umum kerana itu akan menyalahi etika..

Minyak hitam ni tak boleh pos..untuk penghantaran sehingga depan pintu rumah anda, hubungi agent-agent saya yang berikut:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Jangan lupa like page kami di Facebook

Sunday, 2 February 2014

TESTIMONI BIO VELOCITY SLEEP MATE

Bio Velocity Sleep Mate bukanlah produk yang perlu saya perkenalkan lagi.  Tilam yang mempunyai 'kuasa' cahaya dhuha ini memang sudah terkenal diseluruh Malaysia dan telah membantu ramai orang dalam memulihkan kesihatan mereka..pelbagai testimoni Bio Velocity Sleep Mate boleh didapati di media-media massa..daripada menyembuhkan seringan-ringan penyakit seperti migrain sehinggalah seberat-berat penyakit seperti kanser dan lumpuh..
Bukti bahawa pelapik tilam Biovelocity mempunyai gelombang
Gelombang yang dihasilkan oleh pelapik tilam Biovelocity ini menyeimbangkan tenaga badan manusia yang memberikan manfaat berikut:
1Anti bakteria
2Menguatkan sistem imun
3Menstabilkan emosi
4Mengurangkan tekanan
5Menyeimbangkan sifat pH tubuh badan
6Membekalkan  kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
7Meningkatkan aura tubuh badan 
Melalui manfaat yang diperoleh di atas, seterusnya menerangkan bagaimana pelapik tilam cahaya dhuha ini mampu menyembuhkan pesakit kanser dan berupaya membuat orang lumpuh berjalan semula!!!






Sekarang ada promo beli 3 dan dapatkan tilam keempat dengan harga RM300 sahaja..promosi berakhir pada 30 APRIL 2014..
Sekiranya anda hanya ingin membeli 1 set tilam sahaja, bagi bulan Februari ini, kami memberikan harga diskaun super dupper rendah iaitu hanya RM1,150 (Normal price RM1,288)+ 1 FREE GIFT!!!

Jimat RM138!!!

Hubungi kami SEGERA:
Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

TESTIMONI HERBA KETAT HERBA RAPAT MAHARANI

Awas kaum wanita sekalian..jangan baca entri ini dengan suami, kalau takut suami hari-hari mau..sebab, jika anda baca entri ni sampai habis, confirm suami suruh amal makan herba Maharani..

Ya!sudah 20 tahun herba Maharani membantu wanita kembali persis seperti anak dara..membantu wanita mengetatkan dan merapatkan faraj, menyelesaikan masalah keputihan, sengugut dan meningkatkan kesuburan wanita (membantu wanita untuk hamil)..

Herba Maharani didatangkan di dalam kotak baldu merah yang sangat exclusive..satu kotak besar mengandungi 6 kotak baldu merah..setiap kotak baldu merah, terdapat sebiji bola putih dimana di dalamnya mengandungi 50 biji pil herba Maharani..
------------------------------------------------------------------------
Tak perlu minum berbotol-botol jamu tetapi masih belum menampak kan hasil..mai cuba sekotak (12 hari - 1 bulan)..in sha Allah akan nmpak dan rasai perubahan..hey, ini produk bukan seminggu dua di pasaran lah..dah 20 tahun hokeh!!! mungkin tidak famous tetapi berkesan!!

Nak hilangkan apa??? Keputihan??? Senggugut?? Nak ketat rapat??? In sha Allah boleh..keremajaan dalaman bagi wanita lah u allsss..

Nak makan herba Maharani ni xpayah tutup hidung atau standby air milo kat sebelah..ngap je..xde bau memualkan..

Cara pengambilan Herba Maharani:

Jika period tidak tetap & menghadapi masalah ketidakselesaan (senggugut, keputiihan, sakit pinggang), anda perlu menguatkan badan terlebih dahulu.

1) Anda boleh mengambil Herba Maharani pada hari ke-6 period, 1 atau 2 biji bola kuning sehari & berterusan sehingga period yang seterusnya pada bulan depan.

2) Berhenti sementara sewaktu kedatangan haid & sambung balik mengikut cara yang sama pada bulan depan apabila darah haid sudah bersih.


3) Anda haruslah berhenti mengambil Maharani sewaktu kedatangan haid kerana badan sedang menyingkirkan darah pada masa ini & nutrien Maharani tidak dapt diserap dengan sepenuhnya.
cara-cara alternatif yang berikut disarankan:


1. Mengambil minimum 25 biji pil hitam sekali sehari


2. Minum lebih banyak air


3. Minum air garam sewaktu makan Maharani


4. Elakkan makanan goreng, makan bersifat sejuk seperti salad, buah tembikai dan teh (mengandungi kafein) semasa makan Maharani

klik sini untuk baca lanjut tentang herba Maharani..

TESTIMONI HERBA MAHARANI



'LIKE' page kami Elegante Fatale Sohobiz di facebook dan terima satu FREE GIFT dengan setiap pembelian!!!

Untuk PENGHANTRAN PERCUMA ke pintu rumah anda, sila hubungi kami yang berdekatan dengan anda:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Sunday, 29 September 2013

Biozone Food Purifier - Teknologi Canggih Keluarkan Toksin Dalam Makanan

Hai semua..entri kali ni kita akan bercakap tentang Biozone Food Purifier..kenapa saya suka nak tulis entri ini berkali2 malah di facebook pun saya asik cerita pasal Biozone Food Purifier ?sebab Biozone Food Purifier adalah teknologi canggih yang akan menyelamatkan kita daripada makan benda2 toksik, kotoran yang ada dalam makanan..ya, DALAM MAKANAN!!!dan Biozone Food Purifier ini semakin hangat di pasaran..tak menang tangan kak ton nak buat demo dari rumah ke rumah, nak hantar order seme..

Minggu lepas saya ambil kesempatan untuk gunakan Biozone Food Purifier terhadap udang..saya jarang masak makanan laut..kebiasaannya masak lauk berasaskan ayam dan daging..kebetulan kedai runcit berhampiran rumah ada jual udang..so, terfikir nak buat snek udang dengan roti..

saya beli udang dalam setengah kilo..dah alang-alang nak makan udangkan..biar sampai gaot..hahaha..dah siap siang udang, saya basuh bersih-bersih dengan air (yang telah di tapis tau..bukan direct air dari pili)
rod seramik yang kelihatan dalam gambar adalah rod seramik Biozone Food Purifier..melalui rod tersebut ozon akan dialirkan ke dalam bekas yang beriisi udang tersebut..saya cuma perlu 'on' kan suis, tekan button 'masa' kepada 15 minit, dan biarkan proses mempurifikasikan makanan berjalan..sambil2 tu saya pergi basuh kain :)

sesekali menjenguk ke dapur..

baru 3 minit..

Baru 5 minit..
saya sudah gelisah sebab buih toksik seolah-olah semakin meninggi..tidak seperti mempurifikasi ayam atau daging..bau tersangat tegik dan busuk..saya biarkan Biozone Food Purifier menjalankan tugasnya walaupun macam dah mengelabah rasa nak tutup Biozone Food Purifier tu..perghhhh..mengalahkan toksin dari ayam!!!
di fasa ini saya memang dah takut sangat..takut bekas aluminium meletup atau apa2 jugak lah yang meletup..saya tak pernah tengok buih banyak macam ni semasa mempurifikasikan ayam atau daging..masa ni saya mengucap panjang..memang speechless..

tempoh 15 minit belum tamat..dan ia terus membuih..

Tergamam..
Selepas 15 minit..habis kotor dapur..

Selepas selesai proses mempurifikasi, saya tutup suis Biozone Food Purifier..lama saya termenung kat dapur dan terfikir ntah berapa juta galen saya telan buih ni masa makan udang..hmmmm..

Saya cuba kaut buih-buih toksin tersebut dengan garfu..sebab sangkaan saya buih itu likat dan bertali seperti ayam..rupanya tidak..buih tersebut sifatnya seperti buih sabun..tidak dapat saya pegang atau tarik..

Apa yang dah terjadi sebenarnya???

Seperti yang kita sedia maklum, ada merkuri dalam makanan laut..macam mana merkuri boleh ada dalam ikan dan lain-lain hidupan lain, ianya boleh diterjemah seperti dalam gambarajah..

Merujuk kepada junal berkenaan, kadar merkuri yang diambil boleh dikawal dengan cara kita memasak makanan laut..makanan laut yang direbus atau distim boleh mengurangkan kadar pengambilan merkuri yang ada dalam makanan dibanding dengan kaedah menggoreng..

Antara bahayanya keracunan merkuri adalah:
  • gangguan perkembangan saraf (neurologi) pada janin, bayi dan kanak-kanak
  • mengganggu kemampuan kognitif, ingatan, perhatian, bahasa, motorik halus dan kemampuan visual spasial
  • penurunan kemampuan visual, gangguan dalam sensasi atau deria perasa (biasanya di tangan, kaki dan sekitar mulut)
  • berkurangnya koordinasi gerakan
  • penurunan kemampuan bicara, mendengar, berjalan dan kelemahan otot
  • Penyakit Minamata (satu sindrom neurologi yang disebabkan oleh keracunan merkuri atau raksa yang teruk. Gejala termasuk ataxia, kebas di tangan dan kaki, kelemahan otot umum, penyempitan bidang penglihatan, dan kerosakan kepada pendengaran dan pertuturan. Dalam kes yang teruk, gila, lumpuh, koma, dan kematian selepas itu dalam tempoh minggu dari bermulanya gejala. Satu bentuk kongenital penyakit itu juga boleh menjejaskan janin di dalam rahim.
  • Penyakit Minamata
Mengetahui kesan merkuri ini sangat merbahaya, setiap keluarga perlu ada Biozone Food Purifier..dengan adanya teknologi meng'ozon'kan makanan ini, kurang-kurangnya kita telah merendahkan lagi kadar merkuri yang ada dalam makanan..kan lebih baik kita stim/rebus makanan laut kita yang bebas merkuri daripada stim/rebus dengan merkurinya sekali?betul tak???

tidak pernah terlewat untuk kita ubah cara hidup kita..dapatkan Biozone Food Purifier..


Hubungi kami untuk demonstrasi PERCUMA

Loves,
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam - UiTM)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Sabah)
Siti:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  012-3574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)
Jue:  018-2700326 (Seremban/Senawang)