Sunday, 23 March 2014

Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!


WOHOAAAAA..first time nak tulis entry berkaitan produk yang didominasi oleh kaum lelaki..tapi tak pe..kita nak share produk yang hebat dan bermanfaat kepada semua orang..jom kita sembang pasal minyak pelincir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN..

Minyak pelincir JTX1000 ni sebenarnya dah lama dalam pasaran Malaysia..mungkin ada sesetengah tempat sudah kenal dengan produk hebat ini..bagi saya yang jual korset Premium Beautiful ni memanglah tak pernah amik tahu kan..i allss tahu pasal cantik, ramping, mantap jer lah kan..hahaha..

seperti biasa, hal ehwal kereta memang diserahkan kepada yang pakar, iaitu incik somi..dari basuh kereta sampai lah pam tayar sampai lah servis, semuanya dilakukan oleh suami..isteri dia??tahu bawak saje :P

al kisahnya, masa basuh kereta, terpandang roadtax kete, barulah saya perasan, usia kereta saya masuk 6 tahun!!!dah nak habis hutang rupanya..ehehee..6 tahun saya bawa si comel myvi yang banyak berjasa dari saya bujang sampailah dah anak 2..ya, myvi tu takde masalah apa-apa..alhamdulillah..cumanya, setiap tahun kos servis semakin naik..mula-mula beli dulu, kos servis, tukar minyak hitam dalam RM200 camtu..setiap 2 tahun, tayar plak mintak bunga baru..rabak lah dalam RM800..tukar keempat-empat tayar..kete tu bukan kereta parking..ke sana sini dengan si comel tu lah..ke johor, perak, melaka..round the world..

masa umur myvi tu 4 tahun, mintak tukar aircond..saya tukar semua sekali..itu adalah berpunca dari kesalahan sendiri tak pernah servis aircond selama 4 tahun..tukar satu set dalam RM1,100..rabak poket lagi..untuk keselesaan sekeluarga, buang duit sikit xpe..mujur buat bisnes jual korset Premium Beautiful..adalah masyuuukkk sket kan..klu tak?pakai lah kau aircond natural berperisa asap nuuu kan..ehehe..

Dan masa basuh kereta tu, saya terfikir, apa pula demand si comel myvi saya tu kali nih..di hari jadi dia yang ke-6 tahun..risau jugak kan..dibuatnya dia meragam atas jalan sesak, kes naya tu..al maklumlah, lady driver..mana tau apa-apa pasal kete rosak ni..kebetulan incik suami takde di Malaysia, memang haku kene uruskan sendirilah gamaknya kan..body kete pun dah calar balar..apa ntah lagi enjin..klu enjin tu boleh bercakap, memang banyak komplen dia..itu sakit, sini sakit..tunggu masa nak jem je tu..kita manalah nampak komponen dalam enjin tu yang dah sakit kan..keluar asap nanti barulah tau enjin dah rosak..hohoho

dok fikir2 tu, tetiba nampak fesbuk Hai-O promote minyak hitam JTX1000 Gold..keluaran terbaru..lebih hebat..lebih kawwww..dok survey-survey youtube, kagum dengan demo yang diorang buat..korang boleh tengok demo tu kat sini..

lepas tengok demo ni, terus jatuh cinta dengan minyak hitam JTX1000 Gold..memandangkan usia kete dan tua, dan sebelum poket rabak lagi teruk nak repair macam-macam, saya amik keputusan guna minyak ni..

Ini adalah kemampuan si comel bila memecut 120km/j sebelum guna minyak hitam JTX1000 Gold..kalau tengok rpm agak tinggi..tak bagus sebab fuel consumption tinggi..bila tekan laju sikit lagi, mula lah bergegar stereng..dari situ kita dah tau top speed kereta berapa..setakat 120km/j tak hebat bro..kita mau power lagi..klu leh nak pusing habis satu meter tapi rpm rendah..cewahhh..macam pro jer kan..hehehe..

Awal bulan Mac 2014, saya servis kereta di Produa dan minta diorg guna minyak hitam ni..kos tukar filter dan sebagainya..kne jugak lah dalam RM300..itu pun orang Perodua tu kata bateri kete dah kong..kne tukar baru..haiyooo..see???macam-macam sakit dia beb..

And we give Mr. JTX1000 Gold a test..

Ini adalah prestasi pecutan si comel beberapa hari lepas tukar minyak hitam..maaf gambar senget-senget..sebab amik gambar masa kereta tengah memecut..bila smpi 12km/j, kami cuba tekan minyak lagi untuk lebih laju..surprisingly,  stereng dah tak bergegar dah..enjin lebih senyap, lebih lancar..perghhhh!!!masa tekan minyak tu, tak terasa pun yang kereta makin laju..last saya dapat tengok meter masa tu 140km/j..and i ask mr. hasben to slow down..takut..laju sangat..tunggu tayar ganti baru, then kita test power lain lah..

memang super power hebat lah minyak hitam JTX1000 Gold..Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!
dan mereka juga mengakui kehebatan minyak hitam JTX1000 Gold..


So readers, i allss memang recommend u allss pakai minyak hitam ni..kalau u allss tanya mekanik tips penjagaan enjin kereta, mesti diorg pesan untuk jaga minyak hitam..in sha Allah, korang jimat duit petrol, duit servis..dan korang pun sedia maklum kos nak repair kereta bukan murah..

dan u allss boleh tengok, total mileage i allss bukan sikit2 tau..tgk gambar pun sudah tahu ma..144,869km tau..ini total mileage 6 tahun..10 tahun???lagi mau kira2 duit ka..mau belanja sikit untuk minyak hitam dan kereta tip top untuk jangka masa panjang, atau kedekut duit dan lebur duit repair kete tiap tahun???haiyooo..fikir sendiri lah..roadtax insurance kereta pun semput nak kumpul duit, inikan pulak nak repair kereta kan :) 

Normal price RM170 untuk 4 liter..RM48 untuk 1 liter..

Kalau nak harga diskaun kene call/sms/whatsapp kami..kami tak boleh reveal harga kasih sayang secara umum kerana itu akan menyalahi etika..

Minyak hitam ni tak boleh pos..untuk penghantaran sehingga depan pintu rumah anda, hubungi agent-agent saya yang berikut:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar/Klang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Jangan lupa like page kami di Facebook

Sunday, 2 February 2014

TESTIMONI BIO VELOCITY SLEEP MATE

Bio Velocity Sleep Mate bukanlah produk yang perlu saya perkenalkan lagi.  Tilam yang mempunyai 'kuasa' cahaya dhuha ini memang sudah terkenal diseluruh Malaysia dan telah membantu ramai orang dalam memulihkan kesihatan mereka..pelbagai testimoni Bio Velocity Sleep Mate boleh didapati di media-media massa..daripada menyembuhkan seringan-ringan penyakit seperti migrain sehinggalah seberat-berat penyakit seperti kanser dan lumpuh..
Bukti bahawa pelapik tilam Biovelocity mempunyai gelombang
Gelombang yang dihasilkan oleh pelapik tilam Biovelocity ini menyeimbangkan tenaga badan manusia yang memberikan manfaat berikut:
1Anti bakteria
2Menguatkan sistem imun
3Menstabilkan emosi
4Mengurangkan tekanan
5Menyeimbangkan sifat pH tubuh badan
6Membekalkan  kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
7Meningkatkan aura tubuh badan 
Melalui manfaat yang diperoleh di atas, seterusnya menerangkan bagaimana pelapik tilam cahaya dhuha ini mampu menyembuhkan pesakit kanser dan berupaya membuat orang lumpuh berjalan semula!!!






Sekarang ada promo beli 3 dan dapatkan tilam keempat dengan harga RM300 sahaja..promosi berakhir pada 30 APRIL 2014..
Sekiranya anda hanya ingin membeli 1 set tilam sahaja, bagi bulan Februari ini, kami memberikan harga diskaun super dupper rendah iaitu hanya RM1,150 (Normal price RM1,288)+ 1 FREE GIFT!!!

Jimat RM138!!!

Hubungi kami SEGERA:
Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar/Klang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

TESTIMONI HERBA KETAT HERBA RAPAT MAHARANI

Awas kaum wanita sekalian..jangan baca entri ini dengan suami, kalau takut suami hari-hari mau..sebab, jika anda baca entri ni sampai habis, confirm suami suruh amal makan herba Maharani..

Ya!sudah 20 tahun herba Maharani membantu wanita kembali persis seperti anak dara..membantu wanita mengetatkan dan merapatkan faraj, menyelesaikan masalah keputihan, sengugut dan meningkatkan kesuburan wanita (membantu wanita untuk hamil)..

Herba Maharani didatangkan di dalam kotak baldu merah yang sangat exclusive..satu kotak besar mengandungi 6 kotak baldu merah..setiap kotak baldu merah, terdapat sebiji bola putih dimana di dalamnya mengandungi 50 biji pil herba Maharani..
------------------------------------------------------------------------
Tak perlu minum berbotol-botol jamu tetapi masih belum menampak kan hasil..mai cuba sekotak (12 hari - 1 bulan)..in sha Allah akan nmpak dan rasai perubahan..hey, ini produk bukan seminggu dua di pasaran lah..dah 20 tahun hokeh!!! mungkin tidak famous tetapi berkesan!!

Nak hilangkan apa??? Keputihan??? Senggugut?? Nak ketat rapat??? In sha Allah boleh..keremajaan dalaman bagi wanita lah u allsss..

Nak makan herba Maharani ni xpayah tutup hidung atau standby air milo kat sebelah..ngap je..xde bau memualkan..

Cara pengambilan Herba Maharani:

Jika period tidak tetap & menghadapi masalah ketidakselesaan (senggugut, keputiihan, sakit pinggang), anda perlu menguatkan badan terlebih dahulu.

1) Anda boleh mengambil Herba Maharani pada hari ke-6 period, 1 atau 2 biji bola kuning sehari & berterusan sehingga period yang seterusnya pada bulan depan.

2) Berhenti sementara sewaktu kedatangan haid & sambung balik mengikut cara yang sama pada bulan depan apabila darah haid sudah bersih.


3) Anda haruslah berhenti mengambil Maharani sewaktu kedatangan haid kerana badan sedang menyingkirkan darah pada masa ini & nutrien Maharani tidak dapt diserap dengan sepenuhnya.
cara-cara alternatif yang berikut disarankan:


1. Mengambil minimum 25 biji pil hitam sekali sehari


2. Minum lebih banyak air


3. Minum air garam sewaktu makan Maharani


4. Elakkan makanan goreng, makan bersifat sejuk seperti salad, buah tembikai dan teh (mengandungi kafein) semasa makan Maharani

klik sini untuk baca lanjut tentang herba Maharani..

TESTIMONI HERBA MAHARANI



'LIKE' page kami Elegante Fatale Sohobiz di facebook dan terima satu FREE GIFT dengan setiap pembelian!!!

Untuk PENGHANTRAN PERCUMA ke pintu rumah anda, sila hubungi kami yang berdekatan dengan anda:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar/Klang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Sunday, 29 September 2013

Biozone Food Purifier - Teknologi Canggih Keluarkan Toksin Dalam Makanan

Hai semua..entri kali ni kita akan bercakap tentang Biozone Food Purifier..kenapa saya suka nak tulis entri ini berkali2 malah di facebook pun saya asik cerita pasal Biozone Food Purifier ?sebab Biozone Food Purifier adalah teknologi canggih yang akan menyelamatkan kita daripada makan benda2 toksik, kotoran yang ada dalam makanan..ya, DALAM MAKANAN!!!dan Biozone Food Purifier ini semakin hangat di pasaran..tak menang tangan kak ton nak buat demo dari rumah ke rumah, nak hantar order seme..

Minggu lepas saya ambil kesempatan untuk gunakan Biozone Food Purifier terhadap udang..saya jarang masak makanan laut..kebiasaannya masak lauk berasaskan ayam dan daging..kebetulan kedai runcit berhampiran rumah ada jual udang..so, terfikir nak buat snek udang dengan roti..

saya beli udang dalam setengah kilo..dah alang-alang nak makan udangkan..biar sampai gaot..hahaha..dah siap siang udang, saya basuh bersih-bersih dengan air (yang telah di tapis tau..bukan direct air dari pili)
rod seramik yang kelihatan dalam gambar adalah rod seramik Biozone Food Purifier..melalui rod tersebut ozon akan dialirkan ke dalam bekas yang beriisi udang tersebut..saya cuma perlu 'on' kan suis, tekan button 'masa' kepada 15 minit, dan biarkan proses mempurifikasikan makanan berjalan..sambil2 tu saya pergi basuh kain :)

sesekali menjenguk ke dapur..

baru 3 minit..

Baru 5 minit..
saya sudah gelisah sebab buih toksik seolah-olah semakin meninggi..tidak seperti mempurifikasi ayam atau daging..bau tersangat tegik dan busuk..saya biarkan Biozone Food Purifier menjalankan tugasnya walaupun macam dah mengelabah rasa nak tutup Biozone Food Purifier tu..perghhhh..mengalahkan toksin dari ayam!!!
di fasa ini saya memang dah takut sangat..takut bekas aluminium meletup atau apa2 jugak lah yang meletup..saya tak pernah tengok buih banyak macam ni semasa mempurifikasikan ayam atau daging..masa ni saya mengucap panjang..memang speechless..

tempoh 15 minit belum tamat..dan ia terus membuih..

Tergamam..
Selepas 15 minit..habis kotor dapur..

Selepas selesai proses mempurifikasi, saya tutup suis Biozone Food Purifier..lama saya termenung kat dapur dan terfikir ntah berapa juta galen saya telan buih ni masa makan udang..hmmmm..

Saya cuba kaut buih-buih toksin tersebut dengan garfu..sebab sangkaan saya buih itu likat dan bertali seperti ayam..rupanya tidak..buih tersebut sifatnya seperti buih sabun..tidak dapat saya pegang atau tarik..

Apa yang dah terjadi sebenarnya???

Seperti yang kita sedia maklum, ada merkuri dalam makanan laut..macam mana merkuri boleh ada dalam ikan dan lain-lain hidupan lain, ianya boleh diterjemah seperti dalam gambarajah..

Merujuk kepada junal berkenaan, kadar merkuri yang diambil boleh dikawal dengan cara kita memasak makanan laut..makanan laut yang direbus atau distim boleh mengurangkan kadar pengambilan merkuri yang ada dalam makanan dibanding dengan kaedah menggoreng..

Antara bahayanya keracunan merkuri adalah:
  • gangguan perkembangan saraf (neurologi) pada janin, bayi dan kanak-kanak
  • mengganggu kemampuan kognitif, ingatan, perhatian, bahasa, motorik halus dan kemampuan visual spasial
  • penurunan kemampuan visual, gangguan dalam sensasi atau deria perasa (biasanya di tangan, kaki dan sekitar mulut)
  • berkurangnya koordinasi gerakan
  • penurunan kemampuan bicara, mendengar, berjalan dan kelemahan otot
  • Penyakit Minamata (satu sindrom neurologi yang disebabkan oleh keracunan merkuri atau raksa yang teruk. Gejala termasuk ataxia, kebas di tangan dan kaki, kelemahan otot umum, penyempitan bidang penglihatan, dan kerosakan kepada pendengaran dan pertuturan. Dalam kes yang teruk, gila, lumpuh, koma, dan kematian selepas itu dalam tempoh minggu dari bermulanya gejala. Satu bentuk kongenital penyakit itu juga boleh menjejaskan janin di dalam rahim.
  • Penyakit Minamata
Mengetahui kesan merkuri ini sangat merbahaya, setiap keluarga perlu ada Biozone Food Purifier..dengan adanya teknologi meng'ozon'kan makanan ini, kurang-kurangnya kita telah merendahkan lagi kadar merkuri yang ada dalam makanan..kan lebih baik kita stim/rebus makanan laut kita yang bebas merkuri daripada stim/rebus dengan merkurinya sekali?betul tak???

tidak pernah terlewat untuk kita ubah cara hidup kita..dapatkan Biozone Food Purifier..


Hubungi kami untuk demonstrasi PERCUMA

Loves,
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Nurul:  019-6520391 (Putrajaya/KL)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam - UiTM)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar/Pelabuhan Klang)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Sabah)
Siti:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  012-3574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)
Jue:  018-2700326 (Seremban/Senawang)

Tuesday, 17 September 2013

BB Plus Collagen - Untuk Keremajaan Kulit

Hai u allss..dah lama nak tulis entri ni..baru hari ni ada kesempatan nak mengarang..today's entri I nak cerita tentang BB Plus Collagen..

Ramai kawan2 I kata I ni takde masalah kulit..jerawat takde..pigmentasi tak delah teruk sangat..kulit dah putih..semua ok..dan ramai yang tertanya-tanya kenapa I ambil BB Plus Collagen..itulah yang orang tak tau..I ni ada masalah kulit berminyak..yang membuatkan I sangat rimas dan selalu mengelak daripada melakukan aktiviti outdoor..

Kulit berminyak ni memang mengundang masalah jerawat..jerawat yang halus2 tu u allss..itu sebab lah u allss tak nampak jerawat I..sebab banyak kat dahi..boleh cover dengan tudung..hehehe..sesekali jerawat tumbuh kat hidung, pipi dan dagu..tiap bulan mesti ada seketul dua keluar..parut jerawat bulan lepas belum baik, belum hilang, mesti tumbuh satu lagi dikawasan yang sama..sakittttt!!!kalau kena tumbuh kat hidung, masyaallah..menderita!hodoh pulak tuh..org duk tengok hidung kita jer..ekekeke..dan disebabkan kulit berminyak, muka nampak kusam selain masalah pori besar dan jeragat.


bila I tahu BB Plus Collagen memang bagus untuk kulit, I pun cubalah..beli pakej promo BB Plus Collagen buy 3 free 1..padahal tak tahu sedap ke tak, lalu minum ke tak..tapi gamble je beli..barang Hi-O tak pernah mengecewakan, saya pujuk hati..kalau tak boleh minum sebab tak sedap nanti boleh sedekah aje lah kat kawan2..cewahhhh..

Kotak 
BB Plus Collagen cantik..warna pink..besar kotaknya..hari pertama nak minum BB Plus Collagen risau ada bau ikan..apa u alls ingat I tak risau??sebab nak cantik I fikir nak minum sambil tutup hidung..so, i ambil satu sachet, masukkan dalam gelas, dan tuang air..kacau2..dannnnn...minummmmm...
hmmmm..sedapppppp!!!takde bau ikan langsung!!!


dan buat pertama kali, I rajin dan tak pernah miss minum BB Plus Collagen..kalau tak mesti kejap minum kejap tak..memang sedap u allss..bestttt!!!

Lepas 5 hari I amalkan 
BB Plus Collagen, 2 kali sehari..sekali sebelum sarapan dan sekali sebelum tdo, jerawat i yang montel2, yang merah2 bak gunung berapi nak meletup hilangggg!!!vanishhhh!!!boommm..magik...dan parut pun pudar!!!



Habis sekotak BB Plus Collagen I perasan minyak kat muka dah kurang..muka lebih cerah dan kemerah-merahan..wahhh..muka merah2 bukan sebab mengelupas yer..sbb kulit diperbaharui..puas hati!!!nak solat senang..tak payah susah2 nak remove make-up ke, nak cuci muka pakai sabun ke..tak payah..natural beauty gitewww :)

lagi satu, bukan merah, putih, mulus kat muka jer, satu badan!!!wahhh..syok habisss!!!takde lah muka putih tangan hitam kan..ehehehe..punya lah excited, cerita dengan rakan kongsi semua..dan rakan kongsi pun dapat hasil yang sama lepas amal minum BB Plus Collagen..


BB Plus Collagen bukan sahaja menjadikan kulit lebih anjal, gebu dan licin tapi memperbaiki rawan tulang yang dimamah usia..almaklum lah..umur bila dah sampai 3 series ni, selalu sakit lutut, sakit pinggang..dengan pengambilan BB Plus Collagen setakat turun naik tangga 5 tingkat takde masalah dah..cargassss :)

apa lagi yang best pasal BB Plus Collagen ialah ianya melawaskan..saya dah tanya kepada semua peminat2 BB Plus Collagen..semua pun beri feedback yang sama..sebelum solat subuh, saya minum 1 sachet BB Plus Collagen..lepas solat terus bersiap ke office..dalam pukul 8 pagi mesti rasa nak membuang..lancar..patotlah badan tak naik walaupun melantak bagai nak rak :)

BB Plus Collagen sangat mudah disediakan..hanya perlu tuang 1 sachet BB Plus Collagen dalam gelas (200ml) dan tuang air (jangan guna air panas)..kacau rata dan minum..
Disebabkan BB Plus Collagen didatangkan dalam bentuk sachet mudah bawa, tiada alasan untuk tinggalkan minuman hebat ini di rumah..BB Plus Collagen bukannya didatangkan dengan botol besar..masukkan je 2,3 sachet BB Plus Collagen dalam handbag, bag pack atau dalam poket..boleh bancuh dalam kereta, dlm flight, di hotel, kedai mamak dan di pejabat..tak perlu bawa shaker bagai..tuang, kacau, minum..
sempat bancuh bbplus collagen masa bercuti di Port Dickson pada 15/9/2013
semenjak BB Plus Collagen menjadi poojaan hati, make-up, bedak tebal semua dah tak pakai..pergi office dengan natural beauty jer..kalau nak pakai make-up pun senang dah sekarang..jimat masa..dan yang bagus sekali, make-up tak cepat dicairkan oleh muka yang berminyak..hoyeahhh! :)

1 kotak (20 sachet)
RM180.00 (Semenanjung Malaysia)
RM182.00 (Sabah/Sarawak)

Trial packs
5 sachet - RM45.00

Loves,
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Nurul:  019-6520391 (Putrajaya/KL)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Sabah)
Siti:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)

Monday, 16 September 2013

SYAMPU MARINE ESSENCE - MEMANG POWER!!!

phewww..selamat kemas rumah..dalam masa 2 jam siap menyapu dan mop sekali..bagusnya kalau setiap kali hujung minggu hanya spend masa sikit jer utntuk kemas rumah kan..then boleh keluar jalan2 :)

Ceritanya, saya tak pernah dapat mengemas rumah dalam tempoh 2 jam..serius! Selalunya akan ambil masa sampai 4-5 jam untuk mengemas..rumah tak besar pun..ada 3 bilik, 2 bilik air saje..yang buat lama sangat nak kemas rumah tu disebabkan RAMBUT GUGUR yang bersepah atas lantai dan sangat sukar untuk dibersihkan..


Sebelum mengemop lantai, sampah dan habuk kena lah dibersihkan dlu..sama ada saya menyapu atau memvakum..disebabkan saya ni pemalas, saya guna penyapu utk sapu sampah dan habuk..alah, sampah memang tak banyak mana..setakat habuk biskut yang dilenyek alisha dengan walker dia, atau gula2 bersepah yang diteraburkan oleh aira..saya memang malas nak pasang vakum..leceh..dapat pulak vakum yang ada besar punya..mcm vakum kilang tu..hahaha..lagi pun bising dan menakutkan alisha..tu sebab saya lebih prefer untuk guna penyapu..


Masalah guna penyapu ni bila nak sapu RAMBUT GUGUR..dapat pulak yang berterabur atas lantai mozek..ya Allah..azab! Sapu kiri, rambut terbang ke kanan..sapu kanan rambut terbang ke kiri..kalau saya vakum, habis tersangkut dan berselirat rambut dalam vakum..lama2 vakum rosak, melayang fulus kne beli vakum baru kan..kalau atas karpet lagi azab dik non oii..rs mcm nak ambil pencakar daun kering tu, cakar atas karpet nak kasi keluar RAMBUT GUGUR yg ada atas karpet..


Kadang2 stress nak bersihkan RAMBUT GUGUR ni smpi rambut atas kepala gugur sama..rimas..rumah nampak kotor..RAMBUT GUGUR ni jangan dipandang ringan..lagi2 bila ada anak kecik..alisha suka mengutip..tau2 je rambut ada dalam mulut dia..mujur tak tercekik..itu belum masuk RAMBUT GUGUR yang ada atas bantal, dalam bilik air, melekat atas mainan anak2..dalam makanan pun ada..huargghhh..tension u allsss!! Stresss!! Dengan suami pun segan dengan RAMBUT GUGUR merata-rata tempat apa ntah lg dengan tetamu yg berkunjung kat rumah wpn tetamu jumpa sehelai je rambut atas lantai..wpn tetamu tu mak sndri..I malu..hoho..


Saya dah cuba mcm2 produk untuk selesaikan masalah RAMBUT GUGUR saya..semua hampeh..kalau ada pun yang berkesan, produk tu buat kulit kepala gatal pula..saya cakap dengan suami, kot2 lah dia suka bini dia botak, boleh selesaikan masalah RAMBUT GUGUR kan..tp dia suka rambut saya panjang..


Sampailah Hi-O keluarkan SYAMPU MARINE ESSENCE dimana SYAMPU MARINE ESSENCE ini berasakan garam buluh..wahh..menarik kan..sebelum cuba SYAMPU MARINE ESSENCE tu sy siasat habis2 kandungannya..




Yang buat saya tertarik dan jatuh cinta dengan SYAMPU MARINE ESSENCE ni ialah kerana ia tidak mengandungi PARABEN dan SLE/SLES..tahu tak bahan kimia PARABEN DAN SLE/SLES ni ada dlm pencuci tandas dan pencuci baju?bahan kimia PARABEN DAN SLE/SLES ditambah dalam dalam kebanyakkan (semua agaknya)syampu sebagai agen pembuih..lagi byk buih, lagi byk kandungan bahan kimianya..Patot lah pakai syampu terkenal dipasaran pun tak menyelesaikan masalah saya..apa taknya 'sabun cuci tandas' letak atas kepala..patot lah semakin  terang dahi ni..lepas tu kita salahkan anak kuat menyembur air liur..punca ibu rambut gugur..padahal anak nak tumbuh gigi..hehe..kan selalu org2 tua kata gitu kan..rambut ibu akan gugur kalau anak main air liur..heran ya, kenapa perlu rambut ami yang gugur..kenap rambut babah tak kena kan..hehe

Berbalik pada cerita saya tadi, saya pun guna lah SYAMPU MARINE ESSENCE selama seminggu..perubahan PERTAMA, saya perasan banyak anak rambut mula tumbuh..masa tu hepi..siap tunjuk pada suami..bangga..hehe..


Perubahan KEDUA saya rasa segar dan kulit kepala tak gatal lagi lepas guna SYAMPU MARINE ESSENCE..segar sgt..baunya wangi..menyenangkan..ditambah mandi pakai sabun marine essences pulak tu..top to toe rasa dibelai..macam di spa..best betul..ada satu hari tu sakit kepala..balik dari kerja terus mandi dan syampu kepala dengan SYAMPU MARINE ESSENCE. .hilang rasa sakit kepala..memang power lah!!!


sebab KETIGA saya suka dengan 
SYAMPU MARINE ESSENCE kerana senang nak bilas..jimat masa..lepas tu rambut senang nak urus..tak kusut..mandikan aira pun senang..budak umur 3 tahun mana boleh kita mandikan dia lama2 kan..tak reti duduk diam dalam bilik air sebab sibuk nak main..dengan SYAMPU MARINE ESSENCE semua cepat..bilas, lap dan keringkan..kalau aira tak nak sikat rambut pun takpe..hahaha..

Lepas sebotol penggunaan SYAMPU MARINE ESSENCE  dah kurang RAMBUT GUGUR !! Yang paling ketara atas bantal lah..dah kurang..ada sehelai dua je..kemudian masa mandi..masa tarik2 rambut, yang ada kat jari sehelai dua je..sebelum tu segenggam! Macam orang sakit lukimia pulak..saya perhatikan bilik air..memang kurang sangat RAMBUT GUGUR..boleh kira..kalau tak, macam nak tersubat lubang bilik air tu..ntah hantu jo-on mana punya rambut tersekat kat situ kan..hahaha..

Saya ada uban..tp sekarang mcm dah tak ada..akar rambut dah sihat barangkali :) saya memang hepi sangat lah dgn kesihatan rambut saya sekarang..suami saya ke korea siap bawa bekalan sebotol SYAMPU MARINE ESSENCE..dia pun tak nak dah pakai syampu yang ada PARABEN dan SLE/SLES..lelaki botak nampak tua katanya..pendapat saya pun macam tu jugak..botak fesyen lain citer..ini botak yang ada pulau2 ni..mmg nampak tua okeh..


Saya syampukan aira (usia 3 tahun) guna SYAMPU MARINE ESSENCE juga sebab rambut dia bercabang dan kering..sekarang dah elok masalah bercabang dan kering pada rambut aira..saya tengok balik kandungan syampu kanak2 yang ada, semua ada PARABEN dan SLE/SLES!! Sekarang dah berhenti guna syampu masyhur dipasaran ni..saya pilih SYAMPU MARINE ESSENCE sahaja..


Apa saya buat dgn syampu2 masyhur tu? Buat cuci tandas lah..apa lagi..kan kandungan syampu tu sama je apa yang ada dalam pencuci tandas..bezanya syampu tu wangi je lebey and guess what, my toilet bowl shine like new!! Ada extra wangi..patotlah kepala saya pun hampir2 nak shine jugak..hmm..mujur dah ada penyelamat..SYAMPU MARINE ESSENCE my hero..memang power..memang besssttttt!!!kawan saya yang dah cuba 
SYAMPU MARINE ESSENCE pun merasai keberkesanannya..cubalah!!!


*Beli 3 botol dan nikmati diskaun hebat.
sebotol (250ml)
RM33.00 (semenanjung Malaysia)

Loves,
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Nurul:  019-6520391 (Putrajaya/KL)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Halimah:  012-3565916 (Meru/Kapar)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Sabah)
Siti:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)