Tuesday, 30 August 2016


Penghantaran 27/8/2016
#jtx1000 #jtx ke #Klang #klangvalley

JANGAN TAK TAHU!!!
KENAPA RAMAI SUDAH BERTUKAR KE#jtx1000gold

Pada waktu malam ms parking kereta/motorsikal sehingga menjelang waktu pagi, semua minyak hitam akan mendap ke bawah. Hasil daripada kajian yang telah dibuat,minyak hitam mengambil masa 10-15 saat sehingga ia menyelaputi enjin kenderaan. Jika pakai minyak Fully Synthetic maka pada 10-15 saat yg pertama enjin kenderaan berpusing tanpa minyak hitam!!

Golberg (antara syarikat pengeluar minyak terbesar dunia) telah berjaya menghasilkan fomula dimana minyak hitam mineral mampu melebihi penggunaan sehingga 10,000km hanya dengan fomulasi baru mereka iaitu CA, Co3calsium Carbonat - JTX1000 GOLD. Dengan fomulasi Calsium Carbonat ke dalam minyak mineral yg telah di destilasi maka akan terhasil secara kimia iaitu T.C.F (tribo clear film) T.C.F itu akan menyelaputi enjin kenderaan dalam apa situasi sekalipun contoh:
- waktu pagi dimana minyak hitam mendap ke bawah
- waktu minyak hitam leaking sehingga kosong sekalipun ianya mampu berjalan tanpa minyak hitam sejauh 3000km
– waktu motor/Kereta kita ditinggalkan sehingga 1 tahun lamanya
– waktu enjin kita dimasuki air.

Bagus kan?

*Dah lama pakai minyak JTX1000 Gold ni sejak tahun 2014..tak pernah tukar jenama lain..Myvi 1.3 auto, tahun 2008..millage terkini (2016) 226,364km..takde masalah pape pun..ok je..enjin smooth, accelaration bagus..pendek kata, thorbaeeekkkk!!!

LIKE & SHARE
PROMOSI BBPLUS COLLAGEN DRINK

HARGA MURAH!
HARGA RUNTUH!

HARGA PROMOSI RM160 sekotak (20 sachets) termasuk pos!!!

JIMAT RM20!!!
(Harga Biasa: RM180 tidak termasuk pos)

Harga Promosi RM160 termasuk pos
MURAH KAN?

JANGAN LEPASKAN PROMOSI HEBAT INI!

SAH SEHINGGA BULAN SEPTEMBER 2016 SAHAJA!!!

Syarat-syarat Pembelian:
1) Harga promosi hanya sah kepada 6 orang pembeli pertama
2) Pengeposan hanya akan dilakukan pada:
6 SEPTEMBER 2016
3) Konsep pembelian adalah konsep pre-order..sekiranya pesanan mencecah kuota 6 org lebih awal,pengeposan akan dibuat lebih awal..

ATAU

RM900 untuk 6 KOTAK
POS PERCUMA!

KEBAIKAN BBPLUS COLLAGEN:

1) Kulit akan jadi putih,bersih,gebu gebas
2) Putih & bersih bermaksud kulit nampak cerah semulajadi (bukan putih pucat lesi),bersih dr cela
3) Parut jerawat dan segala parut atas kulit akan pudar
4) Luka akan cepat sembuh..luka jatuh basikal ke,lecur kne air panas ke,jahitan kerana bersalin ke,operation ke..
5) Kulit kepala pun kulit jugak..so,rambut kurang gugur..tak percaya?pegi pusat kesihatan rambut..mesti dia ckp pasal kolagen kulit kepala sblm dia mulakan treatment..
6) Bagus dalam membantu merawat masalah gusi berdarah..

TESTIMONI:

WhatsApp/Hubungi:
Azura 010-5136306

*Harga self pickup RM155/sekotak..
Terhad ke kawasan Klang,Seremban 2 dan Sendayan sahaja

Saturday, 6 August 2016

RESEPI KHAYR: RESEPI ROTI SOSEJ MUDAH

Produk Khayr bukan terhad kepada cara masakan goreng/grille sahaja, malah boleh diolah menjadi sos pasta atau dibuat roti..secara asasnya, tukarkan sahaja jenis sosej/daging patty kepada jenama Khayr..

Hari ni saya nak kongsi cara buat roti sosej paling mudah di alam semesta..semudah 1,2,3..sesuai untuk dibuat minum pagi atau minum petang..klu nak buat bekalan anak ke sekolah pun boleh tau..

Bahan-bahan:

6 batang sosej asli Khayr (boleh juga guna perisa lain seperti perisa cili dan lada hitam)
6 keping pastry puff saiz kecil(instant)
1 biji kuning telor
1 sudu besar susu segar
sedikit garlic spread/mentega

Cara-cara penyediaan:
1)Rebus sosej..sesej Khayr hanya mengambil masa yang pendek untuk direbus kerana sosej Khayr diperbuat daripada 90% daging ayam..bila sosej dah terapung, maknanya dah masak..angkat dan toskan..owhhh, tempoh untuk defrost sosej Khayr juga singkat..tak perlu tunggu lama..nnt lembik sangat..takut pulak nak pegang..hehehe

2)Potong serong kulit pastry puff tapi tak putus..spt dalam gambar..potongan ni hanya untuk kosmetik roti kita shj..biar nampak menyelerakan..

3)Sapu sedikit garlic spread atas pastry puff..ini adalah untuk memberikan kesan bau dan rasa yang lebih umphhh kepada roti..letak sosej yang dah direbus tadi ditengah-tengah pastry puff..jika tak nak sapu garlic spread, boleh ganti dengan cheese atau biar kosong shj..ikot citarasa masing2 ya..

4)Lipat hujung pastry puff seakan-akan membalut sosej..susun sosej yang sudah dibalut dalam dulang pembakar..dulang pembakar perlu disapu sedikit mentega supaya roti tak melekat atas dulang..boleh alas guna baking paper..

5)Sapu kuning telor yang telah dipukul bersama susu segar..campuran kuning telor ini akan menaikkan seri roti..bau pun wangi..since sy takde berus, calit2 pakai sudu je lah..janji ado..hehehe..kalau nak tabur keju parmesan kat atas roti lepas sapu telor pun boleh..topping boleh ikut selera masing-masing..

6)Bakar roti selama 15-20 minit dalam suhu 200 degree atau sehingga pastry puff garing..suhu kepanasan oven bergantung kpd oven masing-masing juga ya..jeling2 lah dalam oven tu..jangan hangus sangat..tak sedap..

7)Cecah dengan cili sos dan pekena kopi o panas secawan..bahagia..hahaha


Produk Khayr terdiri daripada:
Sosej ayam:
1. Original (15 batang) - 90% ayam
2. Black Pepper/lada hitam (15 batang) - 90% ayam
3. Cili (15 batang) - 90% ayam
4. Jumbo (4 batang)

5. Koktel (500 gram)

HARGA: RM15.00 SEBUNGKUS

Beli 4 bungkus ke atas penghantaran PERCUMA ke semua destinasi berikut:
#Putrajaya
#Klang
#BantingSelangor
#Sendayan
#Seremban2

hubungi 010-5136306 untuk pembelian

LIKE & SHARE
 Dari Dapur Mak Eton

Sunday, 24 July 2016

KHAYR: HEALTHY FROZEN FOOD

Alhamdulillah..akhirnya ada produk yang membolehkan orang berdiet,yang jaga badan dan yang jaga kesihatan makan sedap-sedap..



Tanyalah kepada sesiapa pun yang sedang berusaha menurunkan berat badan,pasti perkara pertama yg singgah difikiran ialah tak boleh makan sedap-sedap..bila asik2 makan tak sedap,misi untuk menguruskan badan akan gagal..

Makan sedap-sedap lebih-lebih lagi makanan yang berasaskan daging/ayam adalah nikmat hidup..tiada manusia terutama di Malaysia yang terkenal dgn kepelbagaian citarasa makanan nak makan seperti kelompok herbivor (makan sayur sahaja) atau omnivor (ikan sahaja)..

Ada ketika kita teringin sangat makan buger daging..buger ayam..tapi susah nak dapat patti daging yang diperbuat daripada daging sebenar tanpa lemak dan kulit..produk sedia ada dalam pasaran memang tak healthy..patti ayam/daging sudah dicampur dgn lemak dan kulit dlm kuantiti yang tinggi..itu belom masuk kandungan MSG,pewarna tiruan dan berbagai-bagai bahan kimia dicampurkan..

Sekarang tiada masalah lagi..kita sudah ada penyelesaian untuk berubah kepada gaya pemakanan sihat..memperkenalkan.......







KhayrBrand™
•TheRealChickenSausage •TheRealChickenPatty •TheRealBeefPatty

Orang Fitness & Nak Looseweigt,  akan order Khayr, sebab gunakan 90% daging asli/ lean meat.

10% yang selebihnya adalah adunan  Protein Soya dan Rempah seperti lada hitam, lada putih dan garam..






Kenapa ianya dikatakan Fitness Meal?
Menggunakan isi ayam tanpa lemak dan kulit
Diadun dengan Protein Soya dan Rempah
Produk Muslim
Tanpa MSG
Tanpa Pewarna
Tanpa Pengawet
Casing (sarung) sosej dari Selulos Tumbuhan, bukan haiwan
Tidak menggunakan Mechanically Deboned Meat (MDM)


Produk Khayr terdiri daripada:
Sosej ayam:
1. Original (15 batang) - 90% ayam
2. Black Pepper/lada hitam (15 batang) - 90% ayam
3. Cili (15 batang) - 90% ayam
4. Jumbo (4 batang)
5. Koktel (500 gram)

Patty Burger:
6. Patty Ayam (8 keping) - 90% ayam
7. Patty Daging Lembu (8 keping) - 90% daging lembu

Per patty, 184 calories (12g protein)
Per sausage, 62 calories (3g protein)

Harga For Sure Berpatutan sangat.
RM15.00/sebungkus untuk semua jenis produk!!!

Dari patty tu boleh olah jadi Meetball,Bolognese Sauce dan macam-macam idea lagi!cuma gantikan bahan daging/ayam dengan produk Khayr..

Bila Sesuai nak Makan ?

✅ Main Meal
✅ Snacking
✅ Post Workout Meal
✅ Time Sahur sgt Sesuai
✅ Tengok Wayang

Sedap ke produk Khayr ni???
Biarlah gambar berbicara




Nak lagi testimoni???klik sini...

CAJ PENGHANTARAN???
beli 3 atau kurang RM7.00
beli 4 bungkus ke atas penghantaran PERCUMA ke semua destinasi berikut:
#Putrajaya 
#Klang
#BantingSelangor
#Sendayan
#Seremban2

*tiada caj untuk self pickup di Sendayan/Seremban 2..self pick up di Presint 5 Putrajaya/JJ Bukit tinggi (minimum order 3 bungkus)..


hanya perlu hubungi 010-5136306 untuk pembelian

 Dari Dapur Mak Eton

"If we ask why HEALTHY FOOD is so EXPENSIVE, ask ourself why JUNK FOOD food is so CHEAP"

TESTIMONI KHAYR: SEDAP!!!

TESTIMONI PELANGGAN YANG TELAH MENCUBA PRODUK KHAYR - MAKANAN SEJUK BEKU YANG SIHAT

Ramai tak percaya produk makanan sejuk beku yang tanpa pengawet, tanpa MSG, tanpa pewarna tiruan, tanpa lemak dan tanpa kulit atau tulang boleh jadi sedap..sedap sampai repeat order berkali-kali..dah tak pilih produk lain..

Asal tekak rasa nak makan buger daging, ingat Khayr..rasa nak makan spaghetti/meat ball, ingat Khayr..nak buat roti ala2 foldover McD, guna patty daging ayam Khayr..bila nak hidangkan sosej kat anak-anak, pilih sosej Khayr..

Kekuatan utama produk Khayr adalah
DAGING AYAM/DAGING TULEN (LEAN MEAT) DAN LEMBUT

Produk Khayr takde campur sisa2 bahagian haiwan lain ye..lemak, kulit, tulang TAK CAMPUR..ISI AYAM/DAGING SEMATA-MATA..

Pernah tak beli produk di pasaran biasa, tengah makan buger daging lembu tetiba tergigit benda kenyal2, keras2???sekali tengok rupa-rupanya itu tulang dan lemak lembu..eeeee..

Sosej Khayr special kerana sarung sosej (casing) diperbuat daripada selulos BUAH ANGGUR..sarung ini hanya berfungi untuk membentuk sosej sahaja dan akan terkupas semasa digoreng/grill/rebus..siap masak, anda makan daging ayam sahaja..bukan dengan casing sekali..

Itu yang jadi lembut tu..berbanding dengan produk sosej biasa di pasaran, menggunakan plastik (plastik yang boleh dimakan) atau menggunakan usus haiwan..

PILIHAN DITANGAN ANDA!!!PILIH LAH YANG TERBAIK

Jom lihat apa kata pelanggan:









HARGA:  RM15.00/SEBUNGKUS UNTUK SEMUA PRODUK SOSEJ DAN DAGING BUGER

HUBUNGI: 010-5136306


Thursday, 12 November 2015

HILANG 6.9KG DALAM MASA 5 MINGGU


Fuyooo! Weight lost hampir 7kg dalam masa 5 minggu! Terasa hebat pulak diri ini :P

Ok2..tak nak misleading apa2..entri kali ni kita santai2 sahaja..nak share pengalaman mengurangkan berat badan purata 1kg dalam masa seminggu..

APA U BUAT?
Saya join program Jom Kurus 1Malaysia Kevin Zahri (JK1M5)..program bermula pada 4/9/2015 hingga 17/10/2015..kenapa sampai kena join program macam ni?

Apa pun yang kita nak buat, kita perlu ILMU..saya nak kurus dan fit..jika hanya pakai korset Premium Beautiful saya akan dapat KURUS sahaja..jika nak FITNESS perlu BERSENAM..jika nak organ dalaman kita seperti jantung dan paru-paru sihat, WAJIB bersenam..belom lagi dibuat gila, nak fit kan jantung, pergi belah dada, keluarkan jantung dan balut pakai waist nipper PB untuk dapatkan jantung yg kuat..itu bukan gila..tp keje bodoh..tp tak tau lah kan klu ada orang sebodoh itu..hehehe

Melalui program ni saya belajar tentang pengambilan kalori yang betul..dalam projek menguruskan badan ni, penting untuk kita tahu keperluan kalori badan..setiap org memerlukan calorie intake yang berbeza-beza..sebab gaya hidup kita pun berbeza-beza dan pembakaran kalori setiap individu berbeza-beza..

Orang yang kurang aktif perlu sedikit kalori berbanding orang yang aktif..orang yang aktif pasti akan bakar kalori lebih banyak berbanding dengan orang yang kebanyakkan masa asik terdampar depan tv..

Selain tu, saya belajar cara untuk bersenam dengan betul..ilmu yg ini sangat penting pd saya..sebab saya tahu kepentingan untuk bersenam tapi senaman itu telah digambarkan secara negetif sebagai PENAT, LECEH, TAKDE MASA dan SUSAH..lepas dapat ilmu, bersenam ni sebenarnya SENANG dan SERONOK dilakukan..alasan takde masa tu sebenarnya nonsense je..kenapa sy cakap mcm tu???bila join program JK1M ni, saya ada je masa nak pegi bersenam..ada pulak masa nak follow rutin senaman 2 kali seminggu..ada masa pulak mengadap muka coach selepas subuh..see???kalau nak buat, alasan semua tolak tepi..bila tak nak buat, macam2 alasan kita bagi..

2 minggu pertama JK1M adalah sesi menimba ilmu..minggu ke 3 dan seterusnya adalah minggu coach menggiling peserta..

ADA MAKAN APA2 SEBAGAI BANTUAN?
Of course lah ada amalan makan/minum sesuatu..takde lah sesuatu sangatsss..if u fikir sy akan makan supplement soya ke, protein ke, pil ke, shake ke, memang takde lah..sy TAK AMBIL benda2 tu semua..

Cuma saya amalkan minum Mineral Coffee setiap kali nak bersenam..

Kenapa minum Mineral Coffee/Kopi Mineral???
Semua tahu kafein adalah fat burner..bila kita minum apa2 yang ada kafein, ia akan bantu badan untuk membakar lemak..
 
Bila kita bersenam, kita juga melalui proses membakar lemak..untuk GANDAKAN proses pembakaran lemak, ambil lah kafein..nak buat apa bazir duit beli produk kafein mahal2 sedangkan dalam Mineral Coffee pun dah ada kafein..fungsi sama sahaja..as fat burner..minum Mineral Coffee 30 minit sebelum workout/bersenam..gerenti peluh mencurah2 :)
 
Pada yang pernah pergi slimming centre, pernah tak diorang suh beli kopi diorang yg harga beratus2 tu?Slimming centre pun tahu kafein memang fat burner yang effective..untuk detox elok minum green tea..alaaa, tak payah beli yang import dari Jepun, Korea, US bagai tu..asalkan green tea memadai..sama je pun..teh hijau kan..
 
See???since kafein ada dalam kopi, sy pilih utk amalkan minum Mineral Coffee..Mineral Cofee baru Rm30..sedap pulak tu..instead duit beratus2 beli kafein, baik beli kasut sukan atau baju Adidas :)
 
Dan saya teruskan memakai korset Premium Beautiful 8 jam sehari..korset PB bagus untuk posture badan..kalau nak tahu, posture badan yang betul boleh bantu untuk bakar kalori juga..rugi lah klu tak pakai PB kan?
 
 
DIET?
Bila orang tanya sy diet ke tak, sy tak tahu nak respond sebenarnya..jika maksud diet pd individu tu ialah tak makan, jawapan saya ialah, saya tak diet..saya makan je apa yg mak masak, apa yg kedai jual dan apa yg tekak sy rasa nak makan..hidup ini perlu dinikmati..sy tak mampu makan buger tanpa roti..atau nak makan telor, tauhu, soya seumur hidup untuk kurus..saya manusia biasa yang memerlukan karbohidrat dalam badan..dan saya tak mahu buah pinggang rosak kerana protein lebih dalam badan..
 
jika maksud diet pd individu tu ialah jaga pemakanan, YA saya jaga apa yang saya makan..saya pastikan apa yg saya makan tak lebih daripada calorie intake yang sepatutnya dan pastikan calorie burn capai target..saya pastikan semuanya seimbang..cukup karbohidrat, protein dan serat..dan saya pastikan saya hepi dengan pelan diet saya..bukan rasa tersiksa merana..

SEKARANG?
Apalah makna ilmu tanpa amal..sekarang saya masih meneruskan semua rutin yang telah sy lakukan semasa mengikuti program JK1M..saya target untuk kurangkan berat badan sehingga 60kg pada awal tahun 2016..in sha Allah..paling penting adalah disiplin untuk mencapai matlamat dan tolak semua alasan ke tepi..

Untuk rekod - berat terkini (8/11/2015) adalah 67.0 kg..yeayyyyy!!!!Hampir 10kg dah hilang..


nak beli Mineral Coffee???hola2 010-5136306..
 
Selamat menguruskan badan!

Saturday, 22 August 2015

KOPI MINERAL (MINERAL COFFEE) MURAH

Mencari kopi mineral @ min kaffe murah?

Mari sini!!!

Di sini ada jual murah!!!


2 kotak dengan harga RM60 SAHAJA!!!

JIMAT RM6!!!

Sementara stok masih ada!!!

Khasiat Kopi Mineral @ Min Kaffe:
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.


Call/SMS/WhatsApp:
+6010-5136306

*penghantaran PERCUMA di sekitar Klang/Banting/Shah Alam/Putrajaya/Salak Tinggi/Seremban

*tambah RM8 untuk pos ke Semenanjung Malaysia dan RM12 ke Sabah/Sarawak