Thursday, 4 December 2014

S-Rifah Engineering Construction - NOT RECOMMENDED!!!

Alhamdulillah..kunci rumah baru dah dapat..seperti kebiasaan, sebelum masuk rumah baru mesti nak renovate..kalau tak buat major renovation, basic mesti buat..simple2 renovation pun mesti buat kabinet dapur, palster siling, grille..

As for me, untuk permulaan buat basic je dlu..al-maklumlah tight bajet..perlu dahulukan bajet untuk sekolah anak dan preparation untuk sambut baby baru awal tahun nanti..tayar kereta pun dah mintak yang baru..

First phase renovation, saya pilih untuk buat pasang grille..then buat wiring sikit, pasang lampu kipas dan kemudian kabinet dapur..lain-lain cosmetic boleh tunggu kemudian..

Nak dijadikan cerita, saya upah S-Rifah Engineering Construction untuk pasang grille..macam mana boleh terjebak?wakil S-Rifah datang rumah untuk promote..1st kami didatangi oleh seorang wanita (adik kepada En. Saiful kot..ke isteri..lupa dah)..promote baeeekkk punya..tapi kami tak terus setuju..kami kata nak fikir dlu..open price masa tu, RM1,900 untuk tutup semua 'lubang', tingkap, pintu yang ada kat rumah..

Dah beberapa lama tu, En. Saiful pulak approach kami..masa tu dia sembang dengan suami saya..saya sibuk kemas rumah..apa yang mereka sembang saya tak tahu..tapi yang pasti En. Saiful kata grille yang dia pasang KUKUH, dia dah lama buat bisnes, ada kilang sendiri dan bla bla bla untuk yakinkan kami dia kontraktor yang bagus..tunjuk gambar projek2 grille dia yang cantik2 dan menyakinkan..standard org bisnes lah kan..dia open harga RM1,800 kali ni untuk tutup semua 'lubang', tingkap, pintu yang ada..diskaun RM100..menarik kan?

so, suami saya setuju upah S-Rifah untuk buat grille rumah kami..selain termakan dengan 'gebang' En. Saiful tu, kami setuju upah dia kerana dia MELAYU..sbb kami nak tolong melayu buat bisnes..janji dia kepada kami dengan harga RM1,800 - pasang siap grille 1 hari sahaja..kukuh..disebabkan saya minta design daun2 warna emas, dia minta tambah RM50..so, total cost RM1,850..kami setuju, beri deposit RM200 pada hari yang sama..

Keterujuaan kami nak tengok grille 'kukuh' dan cantik tu dipasang semakin luntur bila masuk 2 minggu projek tak jalan2..mula2 bagi alasan api tak masuk lagi..so kerja2 pasang grille tak boleh buat..welding nak guna kuasa letrik katanya..ms tu kami dah terfikir, dia yang selalu meronda di kawasan perumahan tu, mesti dia perasan api dah masuk atau tak..tambahan pulak kami dah beri dia kunci pendua rumah which memberi kebebasan kepada dia untuk keluar masuk rumah dan boleh mulakan projek..dia bukan buat rumah kami jer..banyak lagi rumah lain sebelah menyebelah pun dia amik kontrak!kami ni takde lah bodo sangat..dan mula terdetik kat hati 'memang terkena lah kami kali ni'..

Jiran kami bgtau, En. Saiful cari kami..kononya grille dah siap, tinggal nak pasang je..klu tunggu lama2 nanti grille bengkok sebab dia buat grille banyak2 dan bersusun-susun..kami ni dok jauh, klu tunggu kitorg, memang akan bengkok lah..tu sbb kami bagi kunci pendua rumah..again, firasat 'aku terkena' tu semakin kuat..

Minggu seterusnya kami datang melawat rumah..tengok api air dah masuk..tapi grille tak pasang2 juga..bila kami follow up, punyalah payah nak respon..whatsapp tak balas..call tak angkat..hati dah mula sakit..last2 respon kami dapat dlm minggu ke-3 tu, lori masuk JPJ lah, puspakom lah..bermakna kerja2 pemasangan grille DELAY!

kami sabar..walaupun janji kengkonon sehari siap pasang tu dah tersasar jauh..kami masih berdiplomasi dgn kontraktor..datang lah bila senang dan pasang..

Klu Allah nak tunjuk, sekejap jer..kebetulan masa kami pi cuci rumah weekend tu, ada bangla naik motor baru sampai..bawa pita ukur..ukur tingkap, pintu..saya tanya, kau siapa?dia kata dia org grille..hah!!!?baru nak ukur???habis yang sembang kata dah siap lah, tinggal nak pasang je tu apa bendanya kan..klu baru nak ukur, memang sebenarnya grille tak siap lg lah kan..kesian kat bangla tu..saya sound direct kat dia..hope dia bgtau lah kat majikan dia, si En. Saiful tu yg saya marah dan tak puas hati..

The following week, grille dah siap pasang..kami baru nak masuk kete kat porch, dah nampak grille pintu utama senget belah kanan..what the fish!!!!its not the only defect, ada banyak lagi..
1) nampak tak grille senget belah kanan?kami siap ukur balik dgn pembaris air (water level) tau..memang senget hokeh
2) apa kebendanya tulang grille besar pembaris je?lepas tu nipis plak..adalah tebal 10 helai A4 paper..klu penyamun nak bengkok kan gril,senyum simpul je wei
3) blom apa2 lg frame 
grille dh boncit..main pasang je..spesis kje asal siap..kualiti belakang kira..
4) kje mcm ni lebih teruk dari memBABI buta..tengok belah kiri..
grille hidup pasang kat tingkap mati???

perghhh..panas hati masa ni beb..berasap ubun2 ni..dah lah design salah..bila masa pulak kita order bunga emas dengan daun hijau entah..kita mintak daun emas sahaja..itu yg tambah lagi RM50..nampak tak diorg ni keje macam mana???

Since malas nak bergaduh, and i wanted the job to be done, saya terima je lah design tu..tapi kami tak boleh terima defect yang kami jumpa dan suruh dia betulkan..kami bagi tempoh lagi 2 minggu..minggu pertama, bayang tak nampak..yelah..kontraktor paling bizi dalam dunia..dah bagi duit tambahan RM650 boleh delay lagi seminggu..jangan main2 tau..klu org lain, jangan kata RM50, seposen pun blom tentu org bayar selagi kau tak betulkan complaint..ni nak tolong melayu punya pasal lah ni kan..buang jauh2 rasa sakit hati..

Hari rabu, En. Saiful whatsapp saya..tanya kenapa pintu bilik kunci..masa ni memang meletop lah..dah lah message time marghrib kan..ahaaa..amik lah letupan mak buyung sedassss..
 
1) mmg kami beri kunci pendua utk dia masuk umah dan buat kje2 pemasangan grille..tp itu sebelom saya buat wiring & kabinet dapur..skrg semua dh siap,xkan saya nak biar dia kuar masuk umah saya sesuka hati???mmg saya mangga pintu depan belakang temasuk gate!!!
2) grille dh lah lembik..sbb nk tgu dia repair grille, patot ke saya letakkan umah saya ditahap risiko kecurian yg tinggi???dia igt set dapur Rinnai saya tu 3 hengget???lampu kipas saya tu 2 hengget??
3) yang paling saya tak suka, dia dtg rumah ikut suka dia je..xcall, xmsg, xmaklum nak datang..hei,saya tuan rumah ke, dia tuan rumah ni???kami bg kunci pendua supaya dia tak perlu terconggok depan rumah sementara tgu kami dtg..itu shj..bukan lesen untuk dia nak dtg bila2 ms dia suka!!!

Dan kesabaran saya sudah sampai pada tahapnya..dia takde rasa hormat dan segan langsung!!!

Hari khamis dia call somi saya dia kata nak siapkan hari tu jugak sebab sabtu tak boleh datang..dah tak pasal2 somi saya kena time off hari tu sebab nak monitor kje2 pembaikkan..sampai je rumah, mereka dah mula buat kje..somi kata, ada ke patot main tempek je besi kat grille sebelah luar..klu tengok dari hadapan, confirm cacat lah..bertingkat2..somi suruh bukak balik..gile ke grille harga RM1,850 main tempek2 je!!!ingat kami kje cap duit ke..cap2 RM1,000 bagi kat kau, nahhh..grille buruk pun takpe..what the hack!!!

Si pekerja kata, En. Saiful suruh buat macam tu..somi saya tak puas hati cakap sendiri dgn En. Saiful dalam fon..dah bertekak, bergaduh, last2 somi cakap, klu tak boleh dengar cakap kami kau bukak semua grille ko ni bawak balik..

Perlu ke sampai ke tahap kne maki hamun baru nak ikut cakap customer???mcm ni ke melayu meniaga???kita bayar duit tau bukan minta sponsor free..buat lah kerja bagus2..jangan cakap tak serupa bikin..mana ada orang buat grille, tulang tengah besar pembaris je..tujuan grille dipasang adalah utk keselamatan..bukan hiasan!!!

Khamis tu siaplah repair dan baki duit RM1,000 pun kami beri walaupun hati sakit, kerja comot, siap lambat, dinding rosak dan kotor seme..berkat atau tak RM1,850 tu, esok kat akhirat cerita lain lah..malas dah nak fikir..yang penting aku tak hadap lagi masalah grille dan berurusan dgn kontraktor mcm ni lagi..


Nampak tak kotak tu???kami suruh lapik tau..klu ikut dia, main nak welding je..bukan dia kira tingkap org rosak ke apa ke..memang panas hati lah dgn cara diorg ni kje..penat!!!

So, as pengajaran buat kami, klu nak upah kontraktor, pastikan pegi tengok hasil kerja diorg dlu..jgn percaya sembang gebang diorg ni..cukupkan ilmu produk dan jgn serahkan bulat2 keputusan kpd kontraktor..nak2 plak yg mcm S-Rifah ni..klu boleh jenis dan ukuran besi pun korang kne tahu..if not, memang kena ketuk lah..spesifik kne tahu satu2..pendek kata mcm korang je lah yg jd kontraktor..senang..

Dan untuk makluman, kami pegi sembang2 dgn jiran yang ambil S-Rifah ni untuk pasang grille..dia caj jiran tu RM1,600 je..klu kualiti lembik memang patot lah RM1,600 tu..masalahnya dia caj kami RM1,850..kot yer pun nak pakai Ferrari, agak2 lah bro..


Akhir sekali, tak payah lah upah S-Rifah ni..buat sakit hati korang je nanti..dah lah duit habis..hasil kerja teruk..hati pun menyumpah seranah tak habis2..buat dosa kering ja :(

Saturday, 8 November 2014

TESTIMONI HAID TIDAK TERATUR - PIL MAHARANI MEMBANTU

ini adalah TESTIMONI terkini (8 Nov 2014!)
Bukan testimoni recycle..
Sebelum saya terangkan bagaimana pil MAHARANI dapat membantu wanita yang mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, pertamanya kita perlu tahu PUNCA terjadinya masalah kitaran haid tidak teratur..mengetahui punca adalah penting kerana kita tidak mahu merawat simptom..kita mahu merawat puncanya..jika merawat simptom, makan produk apa pun, mahal macam mana pun, masalah tidak akan selesai..

Apa yang perlu dirisaukan dengan masalah kitaran haid tidak teratur???

Ia berkait rapat dengan KESUBURAN..setiap wanita pasti mengimpikan untuk menjadi seorang isteri seterusnya menjadi seorang ibu..masalah kitaran haid tidak teratur adalah petanda tidak subur dan mengakibatkan sukar untuk mendapatkan anak..jadi amat penting bagi seorang wanita untuk memastikan kesuburanya..

Menurut Pakar Perunding Perbidanan & Sakit Puan dan Rawatan Kesuburan, Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI), Dr Adilah Ahmat, kitaran haid dipengaruhi hormon kewanitaan, iaitu estrogen dan progesteron iaitu proses penyediaan lapisan endometrium (lapisan paling dalam uterus) untuk kehamilan..jika kehamilan tidak berlaku, dinding ini akan runtuh dan dibuang sebagai haid..kitaran haid berlaku pada purata 28 hari atau 26 hingga 35 hari.
Ramai menyangka haid yang jarang berlaku disebabkan saluran fallopio tersumbat..sebenarnya masalah ini berkait rapat dengan hormon, bukan struktur laluan haid..

Sekarang kita sudah tahu punca sebenar kepada masalah kitaran haid tidak teratur..justeru, untuk menyelesaikan masalah tersebut, hormon perlulah distabilkan.

MAHARANI BERFUNGSI MENSTABILKAN HORMON WANITA

MAHARANI diperbuat daripada gabungan 16 jenis ramuan iaitu ayam hitam halal(Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin..
www.halal.gov.my
Secara ringkas, MAHARANI berfungsi:

1) Melancarkan peredaran darah, menstabilkan hormon dan menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.
2) Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
3) Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita

4) Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan, menyerlahkan wajah berseri dan awet muda..merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.

5) kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.

6) merupakan 'ubat seks' untuk wanita, kenikmatan luar biasa kepada kedua belah pihak..(menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat, sehingga suami boleh teringat-ingat sang isteri)

7) Bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit..


ITULAH RAHSIA BAGAIMANA MAHARANI SANGAT BERKESAN DALAM MENGATASI MASALAH HAID TIDAK TERATUR

RM95 sekotak (6 bebola putih) termasuk pos..
(Jamu MAHARANI disalut dengan lilin (bola putih) untuk mengelakkan jamu dari dimasuki angin..bukti penjagaan kualiti jamu ini sangat dititik beratkan)

COD RM88 sahaja
- sekitar Shah Alam/Klang/Banting/Putrajaya

Hubungi agent berhampira dengan anda untuk pembelian:
Azura Mn: 010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting/KLIA/Sepang/Salak Tinggi/Nilai)
Noor Izuwati Abdul Wahab: 012-3574732 (Teluk Intan/Perak)
Ganglia Genghis: 016-8702045 (Kota Kinabalu/Sabah)
Ahlia Maysara:014-5720102 (Kuala Penyu/Sabah)
Nevia: 016-8458087 (Sabah)
Xana Naana: 013-3059549 (Klang/Banting/Kapar/Meru/Pelabuhan Klang)
Azera Mohd Nor: 012-3066489 (Shah Alam)
Waina Bahrom:019-3305194 (Petaling Jaya/Damansara)
Sall RozaiReen:019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Rose Zubaidi: 012-4655975 (Seremban)
Erny Sariza: 018-3139735 (Seremban)
Jue Jehor:018-2700326 (Seremban)
Haslina Hasnawi: 010-4009492 (Senawang)
Yann Dps:016-7605953 (Kulai/Johor)
Ila: 012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting

Monday, 1 September 2014

BIO SELEZA - FEMININE PAD (TUALA WANITA)

PRODUK BARU KELUARAN HAI O - BIO SELEZA!!!
KATAKAN TIDAK KEPADA:
  • keputihan, kekuningan, kehijauan!
  • haid tak stabil
  • vagina gatal2 & berbau 
  • masalah hormon, sukar hamil
  • pening, kurang tenaga ketika haid
  • pad BOCOR
     
-----------------------------------
BIOSELEZA vs. PAD LAIN

-----------------------------------

  • Diperbuat daripada 100% kapas
  • Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
  • Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid
  • Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah
[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]
---------------------------------
SESUAI UNTUK SIAPA?

---------------------------------
Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR
Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'kool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migrain
-koyok utk melegakan kesakitan sementara

---------------------------------------
CIRI-CIRI UNIK BIO SELEZA
---------------------------------------
--------------------------------
PRODUK BIO SELEZA
--------------------------------
------------------------------
HARGA BIO SELEZA
------------------------------
MIXED SET
Retail Price:  RM131.00 (tidak termasuk postage)
1 EXTRA LONG 330mm (8 pad/pek)
NIGHT SAFE 290mm (8 pad/pek)
DAY SAFE 245mm (10 pad/pek)
2 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)

PANTYLINER SET
Retail Price:  RM138.00 (tidak termasuk postage)
6 PANTYLINER 155mm (30 keping/pek)


LOOSE ITEM
PANTYLINER atau mana-mana PAD (DAY SAFE/NIGHT SAFE/EXTRA LONG)
RM30.00 (termasuk postage)

Hubungi kami untuk keterangan lanjut/diskaun:
Zura:  010-5136306 (1Malaysia)
Jaja:  016-8702045 (Sabah/Sarawak)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting/Meru/Kapar dan kawasan sekitar)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Sall:  019-6979239 (Klang/Banting/Putrajaya)
Ila:  012-2794290 (Telok Panglima Garang/Sijangkang/Klang/Banting)
Yann:  016-7605953 (Kulai/Johor)

Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Jue:  018-2700326 (Seremban)

Haslina:  010-4009492 (Senawang)
Ida:  012-5332026 (Kedah)
Hasma:  019-9178408 (Terengganu)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)
Sheena:016-8297972 (Sabah)

Monday, 11 August 2014

UBAT GIGI GARAM BULUH MARINE ESSENCE - GIGI, GUSI DAN MULUT LEBIH SIHAT

Saya dah lama dah guna ubat gigi garam buluh marine essence ni..untuk dapatkan testimoni daripada diri sendiri, kena guna untuk beberapa ketika..dah nampak perubahan baru lah boleh promote kan..
Kesan awal yang saya dapat rasa ialah mulut rasa bersih..lidah takde rasa kelat semacam..klu bangun pagi, mulut tak berbau..takde bau air liur basi..lama kelamaan, saya perasan gusi dah tak berdarah lagi..klu guna ubat gigi jenama C dlu, gusi berdarah tak hengat..memang lah tak sakit..tapi, kalau masalah gusi berdarah tidak dibendung, in sha Allah umur 50an gonggak..hahaha..

Semalam (11/8/2014) saya ada maternity check up..selain buat pemeriksaan tekanan darah, HB dan urine, kena cek gigi..
Masa pregnancy anak pertama, karang gigi banyak giler smpi kne buang..gusi berdarah-darah lah jadinya..sakit dah tentu..haiyoooo..masa pregnancy kedua, tak buat pemeriksaan gigi..takut kne buang karang gigi lagi..sakit tu yang tak tahan..
3rd pregnancy tak boleh nak elak pulak..wajib cek gigi..berdebar-debar..takuttttt..
sekali tu doktor bagi komen:

"ok, gigi bersih, gusi cantik cuma ada karang gigi sikit-sikit kat gigi belah bawah.."

wahhhhh..sukaaaaa!!!best lah ubat gigi marine essence ni!!!doktor kata gigi saya BERSIH!!!gusi CANTIK!!!

Ubat gigi marine essence ni:
♡ tanpa fluorida
♡ tanpa gula
♡ mengandungi garam buluh
♡ anti bakteria
♡ kurang buih
♡ tidak pedas
♡ mengandungi Xylitol & pheno-SFE

Sesuai digunakan oleh semua peringkat umur..kanak-kanak boleh guna sebab tak pedas..ada rasa masin-masin tetapi tidak kuat..jangan risau, ubat gigi warna putih :)

Ubat gigi marine essence sesuai untuk menyelesaikan masalah:
♡ gusi berdarah
♡ bau mulut
♡ ulser dalam mulut

100 gram - RM23.00 termasuk postage

boleh tahan lebih daripada sebulan..sebab pakai sikit je..

guna lebih kurang suku berus macam dalam gambar..


Hubungi

010-513 6306


untuk pembelian

www.facebook.com/efsohobiz

Friday, 16 May 2014

Sampul Duit Raya PERCUMA!!!

Nak sampul duit raya ini secara PERCUMA?



Dapatkan sampul duit raya eksklusif daripada Elegante Fatale SOHOBiz

Sertai kempen 'Like and Shop' kami dan dapatkan sampul duit raya daripada kami secara percuma.

Caranya mudah sahaja:
1) 'Like' page Elegante Fatale SOHOBiz di facebook (www.facebook.com/efsohobiz); dan
2) Buat pembelian minima RM35 dalam satu resit

Pembelian boleh dibuat dengan mana-mana agent EF diseluruh Malaysia!!!


(Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Zura:  010-5136306

(KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Ajib:  016-2562532 



Sarawak

Siti: 016-8702048 
(Kuching, Sarawak)

Sabah
Jaja: 016-8702045 
(Kota Kinabalu, Sabah)



Sheena:016-8297972 
(Sabah)

Ahlia: 010-7998296 
(Kuala Penyu, Sabah)

Lembah Klang
Azera: 012-3066489 
(Shah Alam)


Waina: 019-3305194 

(Damansara/Petaling Jaya)

Zana: 013-3059549 
(Klang/Banting)

Sall RozaiReen:019-6979239

(Klang/Banting/Putrajaya)

Perak

Izu: 0123574732 

(Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Negeri Sembilan
Rose: 012-4655975 
(Seremban)



Erny: 018-3139735
(Seremban)



Jue Jehor:  018-2700326
(Seremban)

Haslina: 010-4009492
(Senawang)

Terengganu

Hasma: 019-9178408 

(Kuala Terengganu)

Johor
Yann Dps:  016-7605953
(Kulai)



Kempen bermula 1 Jun sehingga 31 Julai 2014

Hebahkan berita baik ini kepada semua!!!



Friday, 18 April 2014

YAKINLAH DENGAN REZEKI ALLAH

Dah lama saya nak tulis entri ni..tapi, setiap kali nak siapkan entri ni, macam tak feel nak siapkan..simpan dalam draf berkurun lama..paling sadis, dapatlah 1 perenggan..but this time around, nak tulis kasi habis..sebelum tuan/puan teruskan membaca entri ini, istighfar dulu..bersihkan kolam hati..supaya apa yang dibaca diterima dengan hati terbuka dan seterusnya muhasarawak kan diri..baca dengan positif, dapatlah hasil positif..klu baca nak berkelahi, bring it on sista!!!

entri ni macam nak smash orang pun ada sebenarnya..tapi saya lebih suka guna perkataan 'tegur'..ya, saya nak tegur semua orang yang membuat perniagaan sealiran, seangkatan dengan saya..samada offline atau online..teguran kali ni memang panas berapi juga..sama panas nya dengan orang yang mencetuskan kemarahan kami..

ikut kan hati nak jer saya tampal muka suria menerangi cahaya tu kat sini..dan semua tomahan dan fitnah yang dia buat..tapi saya tak gamak pulak nak mengaibkan dia..kalau saya buat macam tu, maka standard saya dengan dia sama!3rd class..maaf, saya terkasar bahasa..

apa pun perniagaan yang kita ceburi, waima jual sebatang pen pun, perlu ada adap dan etika..alhamdulillah, dah 4 tahun saya buat bisnes ni, syarikat tak pernah buat kelas yang memburuk-burukan produk orang..syarikat tak pernah upah model pakai produk orang dan compare dengan produk keluaran syarikat dengan niat jahat memfitnah secara sembunyi2 atau pun terang-terangan..dan setahu saya, jarang agent memburuk2 kan produk orang lain untuk melariskan produk jualan..kalau ada pun, kes2 terpencil..TAPI, ni nak bagitau, agent2 produk yang satu ni, dari dulu, kini dan selamanya, suka memburuk-buruk kan produk orang, kata mudah suka buat FITNAH semata-mata nak melariskan produk dia..

walaupun hamba Allah ni tak sebut jenama barang, tapi jelas dia merujuk kepada jenama apa..sangat jelas..mungkin dia ni lupa bahawa produk yang saya jual ini telah bertapak di Malaysia 20 tahun dan diiktiraf oleh 60 buah negara..dia lupa yang perbuatan dia boleh dilaporkan kepada pihak berkuasa dan boleh didakwa..saya bersangka baik..mungkin agent ini tidak dididik dengan baik oleh syarikat dia..mcm saya sebut tadi, syarikat ni, modus operandi dia, dari dulu lagi memfitnah produk orang lain..itu sebab sampai sekarang produk dia tak boleh saing dengan produk yang saya jual..

apa lah yang saya mengarut2 ni eh..tak paham cerita?al-kisah, hamba Allah ini memburuk-buruk kan korset PREMIUM BEAUTIFUL..macam2 dia kata..hemokkk..galak sungguh aihhh..kalau dia cakap perkara yang benar tak apa..memang dia ni dasar tak takut api neraka..sewenang-wenangnya dia memfitnah..hey kamu, kamu dan kamu yang mungkin entri ni terkena pada batang hidung kamu, ini jawapan balas saya kepada FITNAH yang kamu buat..

1) kamu FITNAH mengatakan korset hitam (PB lahtu..apa lagi) tidak selesa dipakai dan kamu tunjuk model betapa 'ketatnya' PB sampai susah nak bernafas dan sampai tersembul2 lemak..dan memberikan imej bahawa PB memang terlalu menyeksakan..astarghfirullah..geleng kepala saya bila tengok gambar yang awak tunjuk tu..mcm nilah, pakai korset apa pun, yang 3 pieces ke, 5 pieces ke, yang mcm jumpsuit ke, apa pun, korset mestilah dipakai SELESA..yang membeza kan satu jenama kepada jenama yang lain adalah KUALITI dan after sale service..zaman2 penjajah dlu je diorg pakai korset ketat2..zaman sekarang takde dah aihhh..jadi, bila awk fitnah PB mcm tu, saya rasa, saya bertanggungjawab untuk betulkan apa yang awak bohong tu..jadi, hentikan fitnah yang awk sebar tu..tak takut dosa ke?saya nak fitnah korset awak pun boleh tau..sy cari korset saiz paling kecik dan pakaikan kat orang paling gemok..supaya dapat efek lemak tersembul dan tak bernapas tu..senangkan nak buruk kan produk awak?

2) kamu FITNAH lagi kononya susah nak ikat tali..haa??ikat tali??ya Allah..memang kamu tak tahu apa itu PREMIUM BEAUTIFUL..kesian betul lah kamu ni..tali waist nipper tu tinggal tarik je..tak payah kamu susah2 nak sulam2, nak ikat macam tali kasut tu..tak payah..tali tu pun memang tak boleh cabut..tujuan tali itu ada pada waist nipper adalah untuk memudahkan pemakai untuk adjust..nak ketat atau nak longgar..PB sangat memahami keperluan wanita..bila hormon wanita tak stabil, ada wanita perutnya boncit mcm ada gas/angin..so, waist nipper boleh dilonggarkan dengan mengalihkan cangkuk waist nipper atau longgarkan talinya..yelah..saya tak salahkan kamu..sebab kamu tak pakai PB..jadi kamu tak tahu betapa mudahnya pakai PB..nampak tali jer dah kata susah nak pakai..hakikatnya, tali tu lah yang seksi..ramai suami mengakui, waist nipper yang dikenakan oleh isteri buat pinggang isteri ramping dan tali yang dilihat dari belakang sangat seksi..buat cik abg gewrammmmmsss..hehehe

3) kamu libatkan susahnya pakai PB dengan kain pelikat..ok..this make me laugh..hahahaha..Allah..dah takde modal nak kutuk produk orang, kain pelikat pun jadi mangsa..setahu saya, nak pakai pakaian dalam apa pun, mesti berkemban..waima pakai baju dalam biasa..selain menutup aurat sebelum memakai pakaian dalam, berkemban membantu wanita untuk pusingkan pakaian dalam (especially wanita yang mencangkuk baju dalam dari depan)..aku tak tau pulak korset ko kne pakai secara berbogel kan..ekekeke..tak malu betul..kain pelikat/kain batik tak jadi isu sebenarnya..kain pelikat/kain batik digunakan untuk berkemban..untuk memudahkan memakai longbra PB..klu pakai terus, nanti susah nak pusingkan..sakit kne kulit..even pakai bra biasa, especially yang ada besi tu, klu pusingkan direct kne kulit, sakit..so, berkembanlah..pakai atas kain kemban mudah nak pusing..itu je..takde isu ketat lah..takde sape aihh suh pakai bra atau korset ketat2..haihhh..

4) seterusnya kamu FITNAH kata korset PB menyiksakan pakai hari2 dan korset kamu tak perlu pakai hari2..pakai bila perlu sahaja..ok..kat sini je kita boleh nilai sendiri dimana PB adalah korset unik bukan untuk tujuan KECANTIKAN sahaja..malah untuk KESIHATAN..ya, PB direka untuk 30% kecantikan 70% kesihatan..sebab kesihatan lebih penting dari kecantikan..bila sihat, cantik akan datang dengan sendiri..bila kamu fitnah mcm ni, kamu buka pekung kekurangan produk kamu sendri..korset kamu untuk cantik sahaja..bayar mahal2 untuk cantik sahaja???owhhh my..saya tak tau lah kalau kamu jaga kesihatan kamu bila perlu sahaja..tapi kami yang pakai PB jaga kesihatan hari2..untuk membentuk semula kontor badan atau menyelesaikan masalah sakit belakang, PB sesuai dipakai setiap hari..selesa..lebih 8 jam pakai pun tak terasa..unless kalau kamu pakai korset dengan cara yang salah (cara yang cuba difitnah oleh hamba Allah ni) pakai 5 minit dah rasa nak buka..badan kita ni macam bunga dalam pasu..bila hari2 pakai PB, badan akan terbentuk mengikut 'acuan' yang kita pasangkan pada badan..ramping, melentik habis..kalau pakai korset untuk masa2 tertentu, bila masanya nak ramping???bila masanya nak dapat badan yang cantik..bunga yang lama dalam pasu, pasu pecah, tanah masih keras, cantik terbentuk ikut bentuk pasu..klu tak pakai secara konsisten, pakai bila perlu, itu yang badan tak terbentuk langsung..gelebeh je..bila pakai korset je lah cantik..bukak korset tengok???wahaaahahaha..suami lari dik..ekeke..tak macam pemakai PB..pakai korset cantik, bila buka korset pun cantik..maintain ramping u...awwww..


5) cubaan memfitnah seterusnya bab alter..yelah..korset dia boleh alter2..caj RM10 jer setiap kali nak alter..betul, PB tak boleh di alter..tapi bukan bermaksud tak boleh alter kne redha ketat..PB ada 3 pieces sahaja..biasanya, wanita akan ada masalah kegemukkan di perut dan biasanya long girdle yang akan ketat dulu..bila ketat, tak boleh sarung, pakai lah waist nipper..waist nipper akan membantu pemakai untuk dapat bentuk badan yang lebih ramping..walaupun pakai waist nipper sahaja, wanita boleh shape balik badan sementara long girdle untuk muat dipakai balik..waist nipper ni bagus untuk buang angin, jaga tulang belakang dan membantu kita untuk diet dan kawal pemakanan..tau tak punca boncit adalah kerana makan dengan banyak dalam satu2 masa???so, waist nipper bantu kita ambil makanan dalam portion yang sesuai..biar makan sikit tapi kerap..perut tak kembang dan kadar metabolisma badan maintain..pakai konsisten 8 jam sehari..dalam 2 minggu, confirm satu set boleh sarung..longbra ada 3 cangkuk dan tali bra yang adjustable..waist nipper pun sama..selain ada 3 cangkuk, siap ada tali untuk stretch lagi besar..tak buang duit nak alter2..klu asik alter, potong cantum, potong cantum, berapa kali jahit, tetas, jahit, tetas, agak2 berapa banyak duit nak labur???berapa banyak bekas jahitan???agak2 selesa ke???u allss pegi alter spender korang beberapa kali..lepas tu pakai..agak2 rasa tak bekas tempat jahitan tu??? 

6) nak mengata org punya korset mahal..haiyooo..dia punya lagi mahal tak sedar diri..sekarang, PB boleh dibeli secara ansuran..dengan harga jauh lebih murah..berkenaan instalment ini akan saya bincangkan dalam entri yang lain 

saya hanya memetik FITNAH besar yang cuba disebarkan..pesanan saya kepada mereka yang mencari makan dengan cara memfitnah produk orang, insaflah..yakinlah dengan rezeki Allah..kalau kamu yakin dengan produk kamu, promote lah kebagusan produk kamu sehingga ke titisan akhir..bukan memfitnah produk orang macam produk awk bagus sangat..jika saya ditanya apa beza produk kamu dengan produk saya, saya akan jawap saya tak tahu tentang produk lawan..saya hanya tau betapa bagusnya produk saya dan itu yang akan saya highlight..pembeli sekarang pandai buat perbandingan sendri..jangan lah bazir tenaga buat dosa..mencari rezeki ni bukan sekadar usaha untuk dapat SEBANYAK yang boleh, tapi nak cari BERKAT..kalau jual 1 set pun tak lepas2, kne muhasarawak diri ya..kalau betul cara (dengan izin Allah), modal 10 set PB boleh habis jual dalam kurang 1 tahun..kalau tak berapa nak betul cara, itu yg nak jual 1 set je, makan 2,3 tahun..fikir dalam2 ya..

ingat lah, kalau kamu 10 kali nak buruk kan produk orang, kami 1juta kali boleh buruk kan produk kamu..kelemahan produk kamu ada dalam tangan kami..malas nak sebut jer..sebab kami ada etika..

*tengok profile pic dia, muka gemok je..tak berani pulak nak letak gambar full body..saya pun boleh fikir sendiri produk dia jual tu berkesan ke tak seperti yang dia canangkan..pastu dia takut, dia blok semua orang yang berkaitan dengan PB..berani kerana benar lah kak..