Sunday, 3 September 2017

POPIA MALATOPSSS DARI DAPUR MAK ETON (POPIA GORENG BERSIRA, POPIA BASAH, POPIA AYAM CENDAWAN)

 Image may contain: food and text
Ok..cerita panjang2 tak mau..terus kita jamu mata dengan popia keluaran Dari Dapur mak Eton (NS0174852-K)..

Popia Goreng Bersira
 Image may contain: food
Image may contain: 1 person, food Image may contain: food

Popia Basah
Image may contain: 1 person, smiling, food and indoor Image may contain: food
Image may contain: 1 person, smiling, food Image may contain: food

Popia Ayam Cendawan
Image may contain: food Image may contain: food 
Image may contain: 2 people, people smiling, food Image may contain: food and indoor

opppssss..tutup mulut sket..memang terliur kan???ok ok..lap dlu air liur tu sebelum continue baca artikel ni..hehehehe

popia DDME special dari segi KUALITI bahan dan pembuatan.  setiap gulungan popia DDME dibuat dengan teliti.  bahan-bahan berkualiti tinggi digunakan dan DDME akan pastikan setiap gulungan adalah kemas..

DDME tak buat popia asal boleh atau hentam keromo ya..KULIT POPIA BUAT SENDIRI dengan adunan rahsia daripada chef tersohor DDME iaitu Mak Eton..sambal popia yang umphhh juga resepi istimewa Mak Eton..

JAMINAN KUALITI - TIDAK LEMBIK ATAU LIAT, KERANGGUPAN YANG LAMA, TIDAK MUDAH BASI, MASIH LEMBUT APABILA SEJUK, SEDAP DAN SAIZ POPIA YANG BESAR (SEPADAN DENGAN HARGANYA)

memang susah nak dapat popia sedap malatopsss dipasaran..tapi sekarang dah tau dah nak cari kat mana..hanya di Dari Dapur Mak Eton..cekidout testimoni pelanggan DDME..

Image may contain: 3 people, people smiling Image may contain: 5 people, people smiling, food 
 Image may contain: 1 person, smiling, food Image may contain: text 
Image may contain: food and textImage may contain: text 


Waaahhhhh..nak orderrrr!!!

boleh..boleh..terus je whatsapp +60105136306 okayyy..

terms and condition tempahan boleh klik sini
atau untuk mengetahui maklumat terkini jadual penghantaran boleh lawati page Facebook DDME

TEMPAHAN POPIA (BERSIRA/BASAH/AYAM CENDAWAN)

Image may contain: text


Terima kasih kerana berminat untuk membuat tempahan popia letopsss Dari Dapur Mak Eton..berikut adalah terma dan syarat untuk membuat tempahan:

Awesomeness #popialetopsss Mak Eton:

kulit popia buat sendiri (homemade..bukan frozen ye)
inti popia goreng bersira 90% sengkuang,5% taugeh..ditumis dengan sedikit bawang,udang kering dan bahan perasa (garam)
inti popia basah ditambah dengan 5% timun dan ditabur dengan kacang tanah kisar dan bawang goreng (homemade)
 popia goreng bersira ditabur dgn bijan berkualiti yang telah disangai dan daun sup
popia basah disapu sambal istimewa mak eton di atas KESELURUHAN kulit popia (bukan sapu sambal cinonet je kat depan @ tengah @ kiri kanan kulit popia)
inti popia ayam cendawan penuh rs ayam dan rasa cendawan..puas makan.. 

HARGA:


Image may contain: text and food Popia Goreng Bersira RM0.80/seketul
Popia Basah RM1.50/seketul
Popia Ayam Cendawan (telah digoreng) RM2.00/seketul
Popia Ayam Cendawan (frozen) RM15.00/10 ketul (sebungkus)


CARA TEMPAHAN & PEMBAYARAN:
➡Tempahan yang melibatkan kuantiti yang banyak (melebihi 50 ketul) perlulah dibuat 5 hari sebelum jadual penghantaran..tempahan 50 ketul ke bawah perlu dibuat 3 hari sebelum jadual penghantaran..
➡Pembayaran penuh perlulah dilakukan terlebih dahulu melalui bank transfer/online payment..tempahan hanya diambil setelah pembayaran diterima..ini adalah untuk mengurangkan risiko ditipu oleh pelanggan atau pembatalan tempahan disaat akhir..wang tidak akan dikembalikan bagi tempahan yang dibatalkan disaat akhir (2 hari sebelum jadual penghantaran)

➡nombor akaun Maybank/CIMB akan diberikan secara personal..cash on delivery (COD) tidak lagi diterima..


TEMPAHAN MINIMUM:
Untuk penghantaran PERCUMA
Popia Goreng Bersira-50 ketul
Popia Basah-30 ketul

Popia Ayam Cendawan-20 ketul
Combo Mix (popia goreng bersira & popia basah sahaja)-nilai belian RM50 ke atas

Lokasi Self pickup:

Jaya Jusco Seremban 2
Mydin Seremban 2
Wisma Persekutuan Seremban
Bandar Sri Sendayan
bermula 10 ketul dan dalam gandaan 5

CAJ PENGHANTARAN:
Tempahan dibawah kuantiti minimum
Seremban/Seremban 2 & kawasan sekitar-RM5
Putrajaya/Salak Tinggi/Dengkil/Kota Warisan & kawasan sekitar-RM10
Shah Alam/Glenmarie/Kota Kemuning & kawasan sekitar-RM15
Klang/Banting/Sepang & kawasan sekitar-RM20 
 


PERHATIAN & PERINGATAN:
DDME tidak akan bertanggung jawab ke atas popia yang rosak (basi/sejuk/lembik) kerana penghantaran yang melebihi 30 minit perjalanan..

Sebarang pertanyaan lanjut/fast response, sila hubungi/WhatsApp +60105136306..

Like|Share|Comment page Facebook Dari Dapur Mak Eton

Tuesday, 30 August 2016


Penghantaran 27/8/2016
#jtx1000 #jtx ke #Klang #klangvalley

JANGAN TAK TAHU!!!
KENAPA RAMAI SUDAH BERTUKAR KE#jtx1000gold

Pada waktu malam ms parking kereta/motorsikal sehingga menjelang waktu pagi, semua minyak hitam akan mendap ke bawah. Hasil daripada kajian yang telah dibuat,minyak hitam mengambil masa 10-15 saat sehingga ia menyelaputi enjin kenderaan. Jika pakai minyak Fully Synthetic maka pada 10-15 saat yg pertama enjin kenderaan berpusing tanpa minyak hitam!!

Golberg (antara syarikat pengeluar minyak terbesar dunia) telah berjaya menghasilkan fomula dimana minyak hitam mineral mampu melebihi penggunaan sehingga 10,000km hanya dengan fomulasi baru mereka iaitu CA, Co3calsium Carbonat - JTX1000 GOLD. Dengan fomulasi Calsium Carbonat ke dalam minyak mineral yg telah di destilasi maka akan terhasil secara kimia iaitu T.C.F (tribo clear film) T.C.F itu akan menyelaputi enjin kenderaan dalam apa situasi sekalipun contoh:
- waktu pagi dimana minyak hitam mendap ke bawah
- waktu minyak hitam leaking sehingga kosong sekalipun ianya mampu berjalan tanpa minyak hitam sejauh 3000km
– waktu motor/Kereta kita ditinggalkan sehingga 1 tahun lamanya
– waktu enjin kita dimasuki air.

Bagus kan?

*Dah lama pakai minyak JTX1000 Gold ni sejak tahun 2014..tak pernah tukar jenama lain..Myvi 1.3 auto, tahun 2008..millage terkini (2016) 226,364km..takde masalah pape pun..ok je..enjin smooth, accelaration bagus..pendek kata, thorbaeeekkkk!!!

LIKE & SHARE
PROMOSI BBPLUS COLLAGEN DRINK

HARGA MURAH!
HARGA RUNTUH!

HARGA PROMOSI RM160 sekotak (20 sachets) termasuk pos!!!

JIMAT RM20!!!
(Harga Biasa: RM180 tidak termasuk pos)

Harga Promosi RM160 termasuk pos
MURAH KAN?

JANGAN LEPASKAN PROMOSI HEBAT INI!

SAH SEHINGGA BULAN SEPTEMBER 2016 SAHAJA!!!

Syarat-syarat Pembelian:
1) Harga promosi hanya sah kepada 6 orang pembeli pertama
2) Pengeposan hanya akan dilakukan pada:
6 SEPTEMBER 2016
3) Konsep pembelian adalah konsep pre-order..sekiranya pesanan mencecah kuota 6 org lebih awal,pengeposan akan dibuat lebih awal..

ATAU

RM900 untuk 6 KOTAK
POS PERCUMA!

KEBAIKAN BBPLUS COLLAGEN:

1) Kulit akan jadi putih,bersih,gebu gebas
2) Putih & bersih bermaksud kulit nampak cerah semulajadi (bukan putih pucat lesi),bersih dr cela
3) Parut jerawat dan segala parut atas kulit akan pudar
4) Luka akan cepat sembuh..luka jatuh basikal ke,lecur kne air panas ke,jahitan kerana bersalin ke,operation ke..
5) Kulit kepala pun kulit jugak..so,rambut kurang gugur..tak percaya?pegi pusat kesihatan rambut..mesti dia ckp pasal kolagen kulit kepala sblm dia mulakan treatment..
6) Bagus dalam membantu merawat masalah gusi berdarah..

TESTIMONI:

WhatsApp/Hubungi:
Azura 010-5136306

*Harga self pickup RM155/sekotak..
Terhad ke kawasan Klang,Seremban 2 dan Sendayan sahaja

Saturday, 6 August 2016

RESEPI KHAYR: RESEPI ROTI SOSEJ MUDAH

Produk Khayr bukan terhad kepada cara masakan goreng/grille sahaja, malah boleh diolah menjadi sos pasta atau dibuat roti..secara asasnya, tukarkan sahaja jenis sosej/daging patty kepada jenama Khayr..

Hari ni saya nak kongsi cara buat roti sosej paling mudah di alam semesta..semudah 1,2,3..sesuai untuk dibuat minum pagi atau minum petang..klu nak buat bekalan anak ke sekolah pun boleh tau..

Bahan-bahan:

6 batang sosej asli Khayr (boleh juga guna perisa lain seperti perisa cili dan lada hitam)
6 keping pastry puff saiz kecil(instant)
1 biji kuning telor
1 sudu besar susu segar
sedikit garlic spread/mentega

Cara-cara penyediaan:
1)Rebus sosej..sesej Khayr hanya mengambil masa yang pendek untuk direbus kerana sosej Khayr diperbuat daripada 90% daging ayam..bila sosej dah terapung, maknanya dah masak..angkat dan toskan..owhhh, tempoh untuk defrost sosej Khayr juga singkat..tak perlu tunggu lama..nnt lembik sangat..takut pulak nak pegang..hehehe

2)Potong serong kulit pastry puff tapi tak putus..spt dalam gambar..potongan ni hanya untuk kosmetik roti kita shj..biar nampak menyelerakan..

3)Sapu sedikit garlic spread atas pastry puff..ini adalah untuk memberikan kesan bau dan rasa yang lebih umphhh kepada roti..letak sosej yang dah direbus tadi ditengah-tengah pastry puff..jika tak nak sapu garlic spread, boleh ganti dengan cheese atau biar kosong shj..ikot citarasa masing2 ya..

4)Lipat hujung pastry puff seakan-akan membalut sosej..susun sosej yang sudah dibalut dalam dulang pembakar..dulang pembakar perlu disapu sedikit mentega supaya roti tak melekat atas dulang..boleh alas guna baking paper..

5)Sapu kuning telor yang telah dipukul bersama susu segar..campuran kuning telor ini akan menaikkan seri roti..bau pun wangi..since sy takde berus, calit2 pakai sudu je lah..janji ado..hehehe..kalau nak tabur keju parmesan kat atas roti lepas sapu telor pun boleh..topping boleh ikut selera masing-masing..

6)Bakar roti selama 15-20 minit dalam suhu 200 degree atau sehingga pastry puff garing..suhu kepanasan oven bergantung kpd oven masing-masing juga ya..jeling2 lah dalam oven tu..jangan hangus sangat..tak sedap..

7)Cecah dengan cili sos dan pekena kopi o panas secawan..bahagia..hahaha


Produk Khayr terdiri daripada:
Sosej ayam:
1. Original (15 batang) - 90% ayam
2. Black Pepper/lada hitam (15 batang) - 90% ayam
3. Cili (15 batang) - 90% ayam
4. Jumbo (4 batang)

5. Koktel (500 gram)

HARGA: RM15.00 SEBUNGKUS

Beli 4 bungkus ke atas penghantaran PERCUMA ke semua destinasi berikut:
#Putrajaya
#Klang
#BantingSelangor
#Sendayan
#Seremban2

hubungi 010-5136306 untuk pembelian

LIKE & SHARE
 Dari Dapur Mak Eton