Sunday, 23 March 2014

Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!


WOHOAAAAA..first time nak tulis entry berkaitan produk yang didominasi oleh kaum lelaki..tapi tak pe..kita nak share produk yang hebat dan bermanfaat kepada semua orang..jom kita sembang pasal minyak pelincir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN..

Minyak pelincir JTX1000 ni sebenarnya dah lama dalam pasaran Malaysia..mungkin ada sesetengah tempat sudah kenal dengan produk hebat ini..bagi saya yang jual korset Premium Beautiful ni memanglah tak pernah amik tahu kan..i allss tahu pasal cantik, ramping, mantap jer lah kan..hahaha..

seperti biasa, hal ehwal kereta memang diserahkan kepada yang pakar, iaitu incik somi..dari basuh kereta sampai lah pam tayar sampai lah servis, semuanya dilakukan oleh suami..isteri dia??tahu bawak saje :P

al kisahnya, masa basuh kereta, terpandang roadtax kete, barulah saya perasan, usia kereta saya masuk 6 tahun!!!dah nak habis hutang rupanya..ehehee..6 tahun saya bawa si comel myvi yang banyak berjasa dari saya bujang sampailah dah anak 2..ya, myvi tu takde masalah apa-apa..alhamdulillah..cumanya, setiap tahun kos servis semakin naik..mula-mula beli dulu, kos servis, tukar minyak hitam dalam RM200 camtu..setiap 2 tahun, tayar plak mintak bunga baru..rabak lah dalam RM800..tukar keempat-empat tayar..kete tu bukan kereta parking..ke sana sini dengan si comel tu lah..ke johor, perak, melaka..round the world..

masa umur myvi tu 4 tahun, mintak tukar aircond..saya tukar semua sekali..itu adalah berpunca dari kesalahan sendiri tak pernah servis aircond selama 4 tahun..tukar satu set dalam RM1,100..rabak poket lagi..untuk keselesaan sekeluarga, buang duit sikit xpe..mujur buat bisnes jual korset Premium Beautiful..adalah masyuuukkk sket kan..klu tak?pakai lah kau aircond natural berperisa asap nuuu kan..ehehe..

Dan masa basuh kereta tu, saya terfikir, apa pula demand si comel myvi saya tu kali nih..di hari jadi dia yang ke-6 tahun..risau jugak kan..dibuatnya dia meragam atas jalan sesak, kes naya tu..al maklumlah, lady driver..mana tau apa-apa pasal kete rosak ni..kebetulan incik suami takde di Malaysia, memang haku kene uruskan sendirilah gamaknya kan..body kete pun dah calar balar..apa ntah lagi enjin..klu enjin tu boleh bercakap, memang banyak komplen dia..itu sakit, sini sakit..tunggu masa nak jem je tu..kita manalah nampak komponen dalam enjin tu yang dah sakit kan..keluar asap nanti barulah tau enjin dah rosak..hohoho

dok fikir2 tu, tetiba nampak fesbuk Hai-O promote minyak hitam JTX1000 Gold..keluaran terbaru..lebih hebat..lebih kawwww..dok survey-survey youtube, kagum dengan demo yang diorang buat..korang boleh tengok demo tu kat sini..

lepas tengok demo ni, terus jatuh cinta dengan minyak hitam JTX1000 Gold..memandangkan usia kete dan tua, dan sebelum poket rabak lagi teruk nak repair macam-macam, saya amik keputusan guna minyak ni..

Ini adalah kemampuan si comel bila memecut 120km/j sebelum guna minyak hitam JTX1000 Gold..kalau tengok rpm agak tinggi..tak bagus sebab fuel consumption tinggi..bila tekan laju sikit lagi, mula lah bergegar stereng..dari situ kita dah tau top speed kereta berapa..setakat 120km/j tak hebat bro..kita mau power lagi..klu leh nak pusing habis satu meter tapi rpm rendah..cewahhh..macam pro jer kan..hehehe..

Awal bulan Mac 2014, saya servis kereta di Produa dan minta diorg guna minyak hitam ni..kos tukar filter dan sebagainya..kne jugak lah dalam RM300..itu pun orang Perodua tu kata bateri kete dah kong..kne tukar baru..haiyooo..see???macam-macam sakit dia beb..

And we give Mr. JTX1000 Gold a test..

Ini adalah prestasi pecutan si comel beberapa hari lepas tukar minyak hitam..maaf gambar senget-senget..sebab amik gambar masa kereta tengah memecut..bila smpi 12km/j, kami cuba tekan minyak lagi untuk lebih laju..surprisingly,  stereng dah tak bergegar dah..enjin lebih senyap, lebih lancar..perghhhh!!!masa tekan minyak tu, tak terasa pun yang kereta makin laju..last saya dapat tengok meter masa tu 140km/j..and i ask mr. hasben to slow down..takut..laju sangat..tunggu tayar ganti baru, then kita test power lain lah..

memang super power hebat lah minyak hitam JTX1000 Gold..Minyak Pelicir JTX1000 Gold - TRIBOLOGY TERBAIK UNTUK SEMUA ENJIN!!!
dan mereka juga mengakui kehebatan minyak hitam JTX1000 Gold..


So readers, i allss memang recommend u allss pakai minyak hitam ni..kalau u allss tanya mekanik tips penjagaan enjin kereta, mesti diorg pesan untuk jaga minyak hitam..in sha Allah, korang jimat duit petrol, duit servis..dan korang pun sedia maklum kos nak repair kereta bukan murah..

dan u allss boleh tengok, total mileage i allss bukan sikit2 tau..tgk gambar pun sudah tahu ma..144,869km tau..ini total mileage 6 tahun..10 tahun???lagi mau kira2 duit ka..mau belanja sikit untuk minyak hitam dan kereta tip top untuk jangka masa panjang, atau kedekut duit dan lebur duit repair kete tiap tahun???haiyooo..fikir sendiri lah..roadtax insurance kereta pun semput nak kumpul duit, inikan pulak nak repair kereta kan :) 

Normal price RM170 untuk 4 liter..RM48 untuk 1 liter..

Kalau nak harga diskaun kene call/sms/whatsapp kami..kami tak boleh reveal harga kasih sayang secara umum kerana itu akan menyalahi etika..

Minyak hitam ni tak boleh pos..untuk penghantaran sehingga depan pintu rumah anda, hubungi agent-agent saya yang berikut:

Zura:  010-5136306 (Putrajaya/Klang/Shah Alam/Banting)
Ajib:  016-2562532 (KLIA/Sepang/Salak Tinggi)
Jaja:  016-8702045 (Kota Kinabalu, Sabah)
Zana:  013-3059549 (Klang/Banting)
Azera:  012-3066489 (Shah Alam)
Rose:  012-4655975 (Seremban)
Erny:  018-3139735 (Seremban)
Haslina: 010-4009492 (Senawang)
Hasma:  019-9178408 (Kuala Terengganu)
Ahlia:  010-7998296 (Kuala Penyu, Sabah)
Siti:  016-8702048 (Kuching, Sarawak)
Waina:  019-3305194 (Damansara/Petaling Jaya)
Izu:  0123574732 (Teluk Intan/Langkap/Bidor/Sungkai)

Sheena:016-8297972 (Sabah)

Jangan lupa like page kami di Facebook

5 comments:

  1. Bagus artikel pasal minyak enjin ini. Kalau nak cari tayar lain kali, cuba website http://mytayar.com

    Ada >70 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete
  2. Bagus artikel pasal minyak enjin ini. Kalau nak cari tayar lain kali, cuba website http://mytayar.com

    Ada >70 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete